acțiunile inamice forțează partea ucraineană să păstreze trupele la granița cu Belarus/foto ua.depositphotos.com acțiunile inamicului forțează partea ucraineană să păstreze trupele la granița cu Belarus/foto ua.depositphotos.com

Începând de astăzi, nu există semne de pregătire pentru oa doua ofensivă de pe teritoriul Belarusului, dar potențial o astfel de amenințare persistă, astfel încât armata ucraineană păstrează trupe acolo.

vorbitorul Ministerului Apărării Alexander Motuzyanik a spus despre acest lucru în aerul teletonului de informații.

“Amenințarea din Belarus nu a scăzut niciodată. Dar, pentru a dezvolta din nou o ofensivă de pe teritoriul acestei țări, este necesar să se creeze o grupare ofensivă puternică. Am văzut deja acest lucru în primele săptămâni ale unei invazii rusești la scară largă. Tocmai din cauza acțiunilor neprietenoase ale Belarusului, Rusia s-a regăsit atât de repede la periferia Kievului. Dar apoi a fost creată o grupare foarte puternică. Acum nu vedem o astfel de grupare”, a spus Motuzyanik.

În același timp, el a adăugat că acțiunile inamicului forțează partea ucraineană să mențină trupele la granița cu Belarus.

“Aceasta este tactica rusă de astăzi: lovitura principală este Regiunea Luhansk, Regiunea Donetsk, restul sunt bombardamente constante, distrag atenția noastră, constrângând acțiunile unităților noastre. Așa că ne obligă să ținem trupe acolo. Suntem conștienți de faptul că, de îndată ce luăm unitățile de acolo, acestea pot efectua oa doua ofensivă. Nu vedem acest lucru în viitorul apropiat, dar suntem obligați să consolidăm această direcție”, a subliniat Motuzyanik.

Citește și:  Lukashenka este gata să comande o invazie a Ucrainei, dar întârzie acest moment-expert Lukașenko este gata să ordone o invazie a Ucrainei, dar întârzie acest moment-expert amenințarea atacului Belarusului asupra Ucrainei: expertul a numit scopul demonstrațiilor la frontieră Amenințarea unui atac al Belarusului asupra Ucrainei: expertul a numit scopul “demonstrațiilor” la frontieră One way: OVA a spus de ce atacul Belarusului asupra regiunii Rivne va fi un eșec “One way”: OVA a spus de ce atacul Belarusului asupra regiunii Rivne va fi un eșec

După cum a raportat UNIAN, pe 16 iunie, secretarul Consiliului Național de securitate și apărare Alexey Danilov a spus că președintele Vladimir Zelensky a instruit să verifice disponibilitatea de apărare în patru regiuni în cazul unei invazii a Ucrainei de pe teritoriul Belarusului.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.