Forțele Armate ale Federației Ruse nu au obținut succese teritoriale semnificative de la capturarea lui Lisichansk/foto pentagon.mil forțele armate ruse nu am obținut succese teritoriale semnificative de la capturarea lui Lisichansk/foto pentagon.mil

Armele occidentale au ajutat trupele ucrainene să încetinească avansul trupelor rusești, care acum aproape s-a oprit.

Ucraina are șansa de a transforma din nou valul războiului în favoarea sa, potrivit Washington Post.

Jurnaliștii, referindu-se la datele militare, afirmă că Forțele Armate ale Federației Ruse nu au obținut succese teritoriale semnificative de la capturarea lui Lisichansk.

Sfârșitul oficial al așa-numitei “pauze operaționale” anunțată de Ministerul rus al Apărării după ocuparea Lisichanskului nu a dus la o creștere notabilă a intensității atacurilor Rusiei, spune George Barros, analist la Institutul pentru studiul războiului.

Citește și:  rușii au avansat parțial în regiunea Donetsk - Statul Major General Rușii au avansat parțial în regiunea Donețk-Statul Major General în Rusia, exponatele muzeului din Nipru au fost oferite pentru echipamentul militar al Forțelor Armate din Ucraina În Rusia, exponatele muzeului din Nipru au fost oferite pentru echipamentul militar al Forțelor Armate din Ucraina  Lovitură de rachete inamice mortale pe Kropyvnytskyi astăzi: noi detalii dezvăluite Lovitură de rachete inamic mortal pe Kropyvnytskyi astăzi: noi detalii dezvăluit

Barros și mulți oficiali și analiști occidentali suspectează că rușii sunt aproape de a-și epuiza opțiunile pentru câștiguri teritoriale suplimentare, deoarece armata lor epuizată se confruntă cu forțele ucrainene cu capabilități nou dobândite. 

Experții afirmă că Rusia va trebui în curând să admită că nu este în măsură să captureze întregul Donbass.

Potrivit lui Barros, Forțele Armate ruse ar putea să captureze Seversk sau Bakhmut, dar inamicul nu va putea avansa mai departe. 

Dar publicația notează că în Rusia se desfășoară o campanie de recrutare la scară largă pentru a compensa pierderile uriașe.

Între timp, armata ucraineană are șansa de a profita de inițiativă datorită artileriei mai avansate, în special MLRS HIMARS American.

“Acum rușii pierd inițiativa și fie există, fie Ucrainenii sunt pe cale să apară. HIMARS sunt cheia acestui lucru”, a spus Barros.

Folosind HIMARS pentru a distruge stocurile de muniție, Ucraina i-a forțat pe ruși să mute depozitele de muniție departe de linia frontului, prelungind rutele de aprovizionare și complicând logistica livrării de obuze de artilerie către unitățile care au nevoie de ele, spune Materialul.

În același timp, dezocuparea Regiunilor va depinde mai mult de capacitatea Ucrainei de a reface rezervele de forță de muncă, artilerie convențională și muniție suficientă.

războiul din Ucraina: date actuale

Rusia desfășoară o ofensivă lentă în Donbas, încercând să avanseze în direcțiile Bakhmut și Avdiivka. 

După o serie de atacuri eșuate, Rusia, a declarat Statul Major General, a avut un succes tactic parțial în direcțiile așezărilor Soledar și Vershina.

Încercările inamicului de a efectua operațiuni de asalt în direcțiile așezărilor Yakovlevka, Bakhmut și Semigorye au eșuat, de asemenea. 

Dimineața, Statul Major General a raportat despre respingerea cu succes a asaltului inamicului la Belogorovka, Regiunea Kherson.

APU a provocat daune mari podului Antonovsky din Kherson cu greve precise, de-a lungul cărora ocupanții transferă personal, echipament și muniție. 

Acest lucru, potrivit multor experți, nu numai că va îngreuna aprovizionarea vitală a BC trupelor rusești în această direcție, dar amenință, de asemenea, să întrerupă cu totul unul dintre grupurile inamice. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.