rușii vor fi sancționați pentru decizii împotriva Ucrainei/foto de REUTERS

Ucraina a inițiat introducerea de sancțiuni împotriva personalităților publice din Rusia și a membrilor familiilor acestora care au fost implicați în luarea deciziilor cu privire la agresiunea împotriva Ucrainei.

După cum relatează corespondentul UNIAN, acest lucru a fost declarat de premierul Ucrainei Denis Shmygal la un briefing de la Kiev, după o întâlnire cu premierul polonez Mateusz Morawiecki și viceprim-ministrul Jaroslaw Kaczynski, premierul Sloven Janez Jansha și premierul ceh Peter Fiala. 

Shmygal a mulțumit liderilor UE și țărilor lumii pentru introducerea celui de-al 4-lea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, care include liste individuale de oligarhi cheie, lobbyiști, propagandiști, precum și sancțiuni din industrie.

“De asemenea, am inițiat impunerea de sancțiuni tuturor persoanelor publice din Federația rusă și membrilor familiilor acestora care, într-un fel sau altul, au fost implicați în luarea deciziilor cu privire la începutul agresiunii în Ucraina. Agresorul trebuie să înțeleagă prețul a ceea ce face. La fel cum cetățenii țării agresoare trebuie să plătească și prețul acțiunilor teroriste ale conducerii și armatei lor”, a subliniat Shmygal.

El a menționat că principalele domenii de noi sancțiuni ar trebui să fie:

“Contăm, de asemenea, pe conducerea liderilor țărilor europene în transmiterea unui mesaj către întreprinderile care operează pe teritoriul Rusiei că este imposibil de finanțat prin plata impozitelor la bugetul Federației Ruse, deoarece acest buget finanțează uciderea ucrainenilor pașnici – femeile și copiii noștri; acelor companii responsabile social care lucrează astăzi și umple bugetul războiului Federației Ruse, din care este finanțat de terorismul internațional”, a spus Shmygal.

sancțiuni împotriva Rusiei pentru războiul din Ucraina

Sancțiunile zdrobitoare împotriva Rusiei au fost impuse după începutul războiului deschis al Federației Ruse împotriva Ucrainei pe 24 februarie.

Restricții legate de circulația valutară în țară, obligațiile datoriei, sancțiunile împotriva băncilor rusești și altele asemenea. Separat, o serie de giganți tehnologici și-au anunțat retragerea de pe piața rusă.la 15 martie, Kremlinul, ca răspuns la sancțiunile americane, a interzis președintelui american Joe Biden și altor 12 oficiali americani să intre în Rusia.

analistii prezic economia rusă va implicit în luna aprilie a acestui an.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.