unii aliați ai Ucrainei au trimis reprezentanți militari în țară pentru observare/fotografie a Armatei SUAUnii aliați ai Ucrainei au trimis reprezentanți militari în țară pentru observare/fotografie de armata SUA

Ucraina nu poate deveni o sursă de arme de contrabandă în lume, deoarece ucrainenii trebuie să lupte împotriva agresorului rus. 

Acest lucru a fost declarat de către Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov într-un interviu cu Financial Times.

El a subliniat că autoritățile sunt interesate să păstreze toate armele furnizate de aliații occidentali.

“Trebuie să supraviețuim. Nu avem niciun motiv să exportăm arme din Ucraina”, a spus ministrul. 

Reznikov a spus că unii dintre aliații Ucrainei au trimis reprezentanți militari în țară pentru a monitoriza fluxul de arme donate și i-au invitat pe alții să le urmeze exemplul.

Ministrul a adăugat că Ucraina folosește software-ul NATO achiziționat în 2019 pentru a monitoriza scopul și utilizarea armelor furnizate de Occident, pe care aliații le pot accesa. 

Potrivit acestuia, sistemul, care este gestionat în prezent doar central, va fi extins la nivelul unei brigăzi și, eventual, la batalioane. În același timp, Ucraina, a spus ministrul, dezvoltă alte două sisteme de urmărire care vor funcționa în paralel cu software-ul NATO.

Reznikov a subliniat că nu există nicio șansă de furt de sisteme de arme grele, cum ar fi obuziere de 155 mm sau sisteme de rachete furnizate de Statele Unite, deoarece toate sunt echipate cu trackere GPS, iar sateliții militari occidentali pot monitoriza și echipamente mari.

Citește și:  Reznikov a anunțat schimbări majore pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei Reznikov a anunțat schimbări majore pe câmpul de luptă în favoarea Ucrainei  expertul a spus când rușii așteaptă o foamete de artilerie (video) Expertul a spus atunci când rușii sunt în așteptare pentru o foamete de artilerie (video)  rușii trag sisteme de rachete la centrala nucleară Zaporozhye: se știe deja despre bombardament Rușii trag sisteme de rachete la centrala nucleară Zaporozhye: se știe deja despre atacuri

În același timp, el a adăugat că dronele Stinger MANPADS și Kamikaze ușoare sunt la dispoziția forțelor speciale și, prin urmare, sub control strict.

“Discut cu partenerii, discut cu alți miniștri ai apărării – aveți vreo îngrijorare? Ei spun că nu”, a subliniat ministrul.

Reznikov a spus că, după începerea invaziei Ruse, aproximativ 21.000 de puști de asalt Kalashnikov au fost distribuite membrilor forțelor de apărare teritoriale voluntare, dar nu au fost raportate cazuri specifice de contrabandă cu arme. 

Ministrul a adăugat că au existat doar două cazuri de trecere a frontierei cu arme în tot acest timp. Un caz a fost legat de repararea unui obuzier furnizat de Occident, iar al doilea a fost cu furnizarea de tancuri rusești distruse pentru expoziții la Varșovia și Praga.

observăm că mai devreme ediția FT, citând surse, a scris că SUA și NATO se presupune că sunt preocupați de contrabanda cu arme din Ucraina.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *