Belarus sa alăturat mult timp agresiunii militare împotriva Ucrainei/foto ua.depositphotos.com Belarus sa alăturat mult timp agresiunea militară împotriva Ucrainei/foto ua.depositphotos.com

Ucraina se pregătește pentru cele mai grave scenarii pentru participarea Belarusului la războiul împotriva Ucrainei.

Acest lucru a fost declarat de Primul Ministru adjunct al Afacerilor Interne Yevgeny Enin într-un interviu acordat The Telegraph.

Potrivit lui, în ciuda faptului că Lukașenko a evitat până acum să se implice și mai mult în lupta împotriva Ucrainei, rolul Belarusului poate deveni mai activ.

“Belarus este sora mai mică a Rusiei. Autoritățile din Belarus și-au asigurat deja teritoriul pentru tranzitul trupelor, pentru atacurile cu rachete și artilerie, pentru tratamentul răniților și chiar pentru exportul de pradă de către Rusia. Conform tuturor legilor războiului, Belarus sa alăturat mult timp agresiunii militare. Dar rolul Belarusului poate fi și mai activ. Dictatorul din Belarus evită, în orice mod posibil, implicarea mai activă în războiul rus împotriva Ucrainei. Dar nu trebuie să ne asigurăm că va reuși la nesfârșit. Nu excludem că Rusia ar putea pune presiune pe Belarus și de aceea trebuie să pornim de la cele mai grave scenarii”, a spus Enin.

Ministrul adjunct de Interne a declarat că apărătorii ucraineni continuă să efectueze echipamente de inginerie pentru apărarea Kievului și a regiunii Kiev, precum și a altor regiuni adiacente Belarusului.

“Am consolidat la maximum atât regimul administrativ, cât și cel de contrainformații la granițele de Nord. Și nu este vorba doar de o sută de obstacole suplimentare. Uneori, acestea sunt operațiuni militare speciale separate menite să elaboreze elemente suspecte în rândul populației locale, căutând militari ruși care au rămas în mod miraculos în teritoriile eliberate de ocupanți”, a spus Enin.

El a adăugat că există încă colaboratori și potențiali susținători ai guvernului rus în rândul populației ucrainene chiar și în teritoriile eliberate de ocupanții ruși.

Potrivit informațiilor ucrainene și occidentale, grupurile de sabotaj și recunoaștere pot intra din Belarus cu o mare probabilitate, care poate vorbi și ucraineană, deoarece pot fi colectate în rândul locuitorilor teritoriilor ocupate temporar din est.

“Pot avea sarcini foarte diverse-de la analiza rutelor de transport și modelarea posibilelor direcții pentru Avansarea echipamentelor grele până la studierea nivelului echipamentelor structurilor noastre inginerești, pregătirea sabotajului, găsirea complicilor în rândul populației locale până la pregătirea atacurilor teroriste asupra instalațiilor de infrastructură sau în apropierea unităților militare. Nu mai vin cu carduri mobile rusești”, a spus Enin.

Citește și:  Lukashenka a extins exercițiile armatei, dar Belarusul nu este încă pregătit pentru ofensivă-Gayun Lukașenko a extins exercițiile armatei, dar Belarus nu este încă pregătită pentru ofensivă-Gayun  există două amenințări la adresa Ucrainei din Belarus-expert militar Există două amenințări la adresa Ucrainei din Belarus-expert militar rotația militară continuă în Belarus la granița cu Ucraina: recunoașterea este în curs de desfășurare Rotația militară continuă în Belarus la granița cu Ucraina: informațiile sunt în curs de desfășurare GUR nu vede semne ale creării unor grupuri inamice puternice pe teritoriul Belarusului GUR nu vede semne ale creării unor grupuri inamice puternice pe teritoriul Belarusului Zaluzhny a explicat de ce este imposibil un transfer ascuțit de ostilități lângă Kiev Zaluzhny a explicat de ce transferul brusc al ostilităților la Kiev este imposibillupta împotriva sabotorilor a fost intensificată la granița cu Belarus lupta împotriva sabotorilor a fost intensificată la granița cu Belarus

După cum a raportat UNIAN, trupele ruse au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie. Inclusiv de pe teritoriul Belarusului, pe care Lukashenka la predat cu amabilitate invadatorilor ruși.

Kremlinul nu a declarat război Ucrainei, dar a numit agresiunea pe scară largă o “operațiune specială” care vizează, în special, “denazificarea” și “demilitarizarea” statului ucrainean.

Ocupanții cu îndrăzneală și brutalitate fără precedent bombardează zonele rezidențiale ale orașelor și așezărilor ucrainene, folosind artilerie, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.Vladimir Putin a susținut că scopul final al războiului din Ucraina este presupusa protecție a Donbass și crearea condițiilor care garantează securitatea Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *