Alexey Danilov/foto UNIAN

Ucraina trebuie să încheie o nouă alianță defensivă, în care trebuie să existe neapărat o țară care deține arme nucleare: astăzi este Regatul Unit.

Acest lucru a fost declarat de secretarul NSDC Alexey Danilov, relatează Centrul de presă NSDC.

El susține, de asemenea, că declarația lui Lukashenka conform căreia țara sa ar fi fost lovită de o rachetă Tochka-U de pe teritoriul Ucrainei este o prostie completă.

“Suntem o națiune civilizată, nu ucidem copii și femei, ci ne protejăm pământul. Conform datelor pe care le avem la dispoziție, majoritatea covârșitoare a militarilor din Belarus refuză să se alăture războiului din partea Rashiștilor. Belarusii văd că astăzi spiritul armatei noastre, al societății noastre, este imens. În plus, ei văd câte cadavre de ruși și răniți sunt aduse din Ucraina”, a spus Danilov.

Secretarul NSDC este încrezător că întreaga lume înțelege deja ce se întâmplă în Ucraina.

“Din păcate, nu toate țările reacționează în mod adecvat. Dar vom câștiga. Amintiți-vă cum s-au comportat unele țări înainte de cel de-al doilea Război Mondial. Pentru ei, nu valorile democratice sunt importante, ci banii. La început au închis ochii la confiscarea Crimeei, mai târziu – la ocuparea unor părți din regiunile Luhansk și Donetsk. Este imposibil să depășim inamicul fără folosirea forței și suntem foarte recunoscători țărilor care ne ajută. Dar sunt și cei care ne-au abandonat într-un moment dificil. Ei vor fi, de asemenea, cunoscuți”, a spus el.

Danilov a mai spus că o grămadă de organizații internaționale create după cel de-al Doilea Război Mondial nu afectează nimic, ci doar își exprimă îngrijorarea.

“Ucraina trebuie să încheie o nouă alianță defensivă, care trebuie să includă în mod necesar o țară cu arme nucleare. Astăzi este Marea Britanie”, a adăugat el.Secretarul NSDC a spus că autoritățile se pregăteau pentru un posibil război din noiembrie anul trecut. 

“Am negociat cu partenerii privind furnizarea de arme, a pus în aplicare legea “Cu privire la rezistența Națională”. Și acest ajutor a fost foarte util, mai ales în primele zile ale războiului”, a spus Danilov.

El a spus că acțiunile armatei ruse în Ucraina ” merge dincolo de bunul simț.”

“Nici măcar nu le pasă de morții lor. Pentru ei, viața unei persoane nu valorează nimic. O astfel de țară, astfel de lideri”, a rezumat Secretarul NSDC.

după cum a raportat UNIAN, Ucraina, Marea Britanie și Polonia au lansat oficial un format de cooperare TRILATERALĂ pentru dezvoltarea cooperării economice, comerciale și energetice, precum și în domeniul securității.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.