potrivit lui Ermak, ucrainenii au arătat deja întregii lumi că vor lupta pentru a finaliza victoria/foto : president.gov.ua Potrivit lui Ermak, ucrainenii au arătat deja întregii lumi că vor lupta pentru a finaliza victoria/foto : president.gov.ua

Șeful biroului președintelui Ucrainei, Andriy Ermak, a declarat că Ucraina va câștiga și o va face cât mai curând posibil dacă va primi toată asistența convenită cu partenerii la timp.

Potrivit serviciului de presă al OP, el a spus acest lucru în aerul canalului TV american MSNBC.

Yermak a menționat că acum armata ucraineană face progrese pe front, de exemplu, în regiunea Harkov, dar există bătălii foarte grele în Donbas.potrivit lui, ucrainenii au arătat deja întreaga lume că vor lupta pentru a finaliza victoria.

“Și, desigur, suntem încrezători în victoria noastră. Și sunt convins că aceasta va fi o victorie nu numai pentru Ucraina, ci și pentru toți prietenii și partenerii noștri”, a spus șeful PO.

El a sugerat că există anumite forțe și oameni în lume care ar putea fi interesați ca acest război să fie foarte lung.

“Dar pot spune: cu cât durează mai mult acest război, cu atât sunt mai mari riscurile pentru alte țări, pentru întreaga lume, că acest război se va referi nu numai la Ucraina. În primul rând, va afecta statele care au granițe cu Rusia, iar mai târziu poate fi un război cu participarea și mai multor țări”, a subliniat Yermak.

Șeful PO a menționat că astăzi națiunea ucraineană arată cum să nu se teamă și să lupte.

În opinia sa, Dacă Ucraina primește totul la timp că a fost de acord cu partenerii și prietenii, va câștiga și o va face cât mai curând posibil.

În special, Yermak a menționat că Ucraina așteaptă ca Senatul SUA să adopte un proiect de lege privind alocarea a aproape 40 de miliarde de dolari pentru a sprijini Ucraina și semnarea acestuia de către Președintele Joseph Biden.

“Acest lucru este extrem de important. Și suntem foarte recunoscători poporului American, Președintelui Biden și administrației sale, Congresului, partidelor democratice și republicane, Președintelui Camerei Reprezentanților Nancy Pelosi și tuturor celor care participă și continuă să sprijine și să ajute Ucraina”, a spus el.

Șeful biroului președintelui a reamintit încă o dată că o echipă de experți internaționali și ucraineni (grupul Ermak-McFaul) a elaborat un plan de acțiune pentru consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei, iar unul dintre elementele sale cheie este un embargo complet asupra transportatorilor de energie ruși.

El a menționat că acum toată lumea urmărește discuțiile și consultările din Uniunea Europeană, care continuă cu privire la cel de-al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse și și-a exprimat speranța că această decizie va fi luată.

“Pentru că vedem reacția și poziția societăților din țările europene care susțin pe deplin țara mea și lupta ucrainenilor. Pentru că înțeleg că Ucraina protejează astăzi nu numai pe sine, independența și libertatea sa, ci și libertatea și independența întregii lumi, în special a Europei”, a rezumat Yermak.

rechemare, Ermak a spus că Legea privind lend-lease pentru Ucraina semnat de Biden prevede.

Help projectsprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.