SUA se pregătește să trimită arme în Ucraina/Foto Statul Major General

Statele Unite se pregătesc să trimită un alt lot de arme militare în Ucraina. În special, americanii transferă sistemele de Rachete Antiaeriene Stinger și kiturile antitanc Javelin.

Acest lucru este raportat de serviciul de presă al Pentagonului.

“Piloții militari pregătesc cutii cu arme, inclusiv sisteme antiaeriene Stinger, sisteme antitanc Javelin și alte echipamente, pe care intenționează să le trimită în Ucraina, la Baza Forțelor Aeriene Dover în aprilie 2022”, se arată în raport.

 Pentagon Tweet/screenshot

După cum a raportat UNIAN, șeful Pentagonului, Lloyd Austin, care a vizitat Kievul, a declarat că Ucraina ar putea câștiga războiul împotriva Rusiei. Tot ceea ce este necesar pentru aceasta este echipamentul potrivit și sprijinul adecvat.

Anterior, Joe Biden i-a spus lui Vladimir Zelensky că Statele Unite vor oferi Ucrainei asistență militară suplimentară în valoare de 800 de milioane de dolari, inclusiv transportoare blindate, sisteme de artilerie și elicoptere.În același timp, Zelensky a spus că Ucraina are nevoie de mai multe arme decât îi oferă aliații săi. 

După cum știți, pe fondul invaziei militare pe scară largă a Rusiei pe teritoriul Ucrainei independente, intrăm într-un nou format de nevoi de armament. Deci, Ucraina are mare nevoie de sisteme de apărare aeriană.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.