REUTERS

Cetățenii Ucrainei care sunt recrutați forțat în rândurile armatei ruse sau ale altor formațiuni ilegale sunt victime ale unui conflict armat, nu criminali.

Acest lucru a fost raportat de către Reprezentanța Președintelui Ucrainei în Republica Autonomă Crimeea.

“Potrivit informațiilor noastre, Rusia mobilizează activ locuitorii peninsulei ocupate pentru a participa la războiul împotriva Ucrainei. Și, de asemenea, intimidează cetățenii care servesc în Forțele Armate ale Federației Ruse sub constrângere din 2014 – se presupune că autoritățile ucrainene îi vor pedepsi pentru acest lucru. Astfel de acțiuni ale ocupanților reprezintă o încălcare gravă a normelor dreptului internațional și a legislației naționale”, se arată în mesaj.

Misiunea a menționat că criminalii care sunt recrutați cu forța în rândurile armatei ruse sau ale altor formațiuni ilegale sunt victime ale conflictului armat, nu criminali.

“Prin urmare, acestea nu pot și nu vor fi supuse urmăririi penale de către autoritățile din Ucraina. Informațiile nesigure despre persecuția Ucrainei împotriva recruților sunt un alt fals care este răspândit de Rusia și care vizează intimidarea populației civile din peninsulă… Dacă se dovedește că persoana recrutată a executat ordine penale ilegale care au dus la victime civile sau distrugerea infrastructurii civile, el va fi răspunzător penal în temeiul articolului 438 din Codul Penal al Ucrainei”, a explicat Reprezentanța.

Citește și:  mai mulți luptători AFU au distrus un grup de elită de teroriști ruși în Kharkiv Mai mulți luptători AFU au distrus un grup” de elită ” de teroriști ruși în Kharkiv

mobilizare în ORDLO: ceea ce este cunoscut

Pe 19 februarie, liderii teroriștilor LDPR au anunțat o mobilizare generală.  Denis Pushilin, liderul teroriștilor DPR controlați de Kremlin, și Leonid Pasechnik, liderul mercenarilor ruși ai LPR, au semnat “decretele”relevante.

Vorbim despre ” ordinul “de a ajunge la” comisariatele militare “tuturor oamenilor din teritoriile ocupate de Federația Rusă, presupus din cauza” amenințării imediate de agresiune ” din partea forțelor armate ale Ucrainei.

după aceea, Ministrul Apărării al Ucrainei Alexey Reznikov a vorbit despre mobilizarea forțată a bărbaților în ORDLO. Potrivit acestuia, militanții i-au “luat ostatici”, i-au intimidat și i-au amenințat cu tortură dacă refuză să ia armele.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.