Zabuzhko a vorbit în Parlamentul European  photo UNIAN

scriitor ucrainean Oksana Zabuzhko a făcut un apel în Parlamentul European, la sesiunea plenară, cu un apel pentru a închide cerul peste Ucraina.

Zabuzhko și-a împărtășit performanța pe rețeaua socială.

Ea a menționat că discursul său a fost primul din istoria Parlamentului European atunci când o persoană care nu este nici cetățean al UE, nici funcționar s-a adresat în cadrul sesiunii plenare.

În discursul său, scriitoarea le-a spus deputaților europeni despre ceea ce trece acum poporul ucrainean în condițiile războiului dezlănțuit de Rusia. Zabuzhko a subliniat că președintele rus Vladimir Putin folosește femeile ucrainene ca scut uman.

“Ucrainenii sunt o națiune puternică. Acest lucru i-a surprins pe mulți din Occident. Oricum, am supraviețuit genocidului Stalinist și Holodomorului. Cu lacrimi în ochi, îmi exprim admirația pentru concetățenii mei care luptă împreună cu bărbații. S-au alăturat armatei, au reușit să gestioneze aprovizionarea cu lucruri necesare, nasc copii în subsoluri sub supravegherea medicilor”, a spus scriitorul.

În mesajul său de pe Web, Zabuzhko a menționat că în urmă cu câteva zile conversația despre zona fără zbor (cerul închis) părea de neconceput pentru Ucraina, deoarece “acesta este deja al Treilea Război Mondial.”

“Astăzi, de la tribuna Parlamentului European, îi spun Europei că Putin le-a anunțat deja și ne protejează de bombele rusești, nu vor apăra Ucraina, ci ei înșiși – și apoi dau mâna cu mine toată ziua (12 ore în Parlamentul European), iar în lift spun, cu un accent francez semi-inteligibil, “slavă Ucrainei!”- și înțeleg că pionii noștri au mutat încă câteva celule înainte, iar regele lor este complet, complet gol… Slavă Ucrainei”, se arată în mesaj.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *