UE este de acord cu al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei/Reuters

Comitetul Reprezentanților Permanenți ai statelor membre ale Uniunii Europene a convenit asupra celui de-al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse.

Acest lucru este menționat în mesajul președinției franceze a Consiliului Uniunii Europene în microblogul Twitter.

“Aprobarea de către Comitetul Reprezentanților Permanenți ai statelor membre ale Uniunii Europene (Coreper II) a celui de-al patrulea pachet de sancțiuni în consultare cu partenerii noștri internaționali, care vizează persoanele și instituțiile implicate în agresiunea împotriva Ucrainei, precum și mai multe sectoare ale economiei ruse”, se arată în raport.

În acest sens, se spune că aceste măsuri vor intra în vigoare imediat după publicarea lor în Jurnalul Oficial.

Se mai spune că ambasadorii UE au aprobat o declarație adresată Organizației Mondiale a comerțului cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, care se referă la suspendarea aplicării dispoziției privind statutul Rusiei ca națiune cea mai favorizată pe piețe și suspendarea examinării candidaturii Belarusului la OMC.

După cum a raportat UNIAN, pe 11 martie, Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a prezentat al patrulea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse. Ea și-a exprimat disponibilitatea de a continua să epuizeze resursele care finanțează războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Printre măsurile restrictive, s-a propus pedepsirea intenționată a prietenilor apropiați ai lui Putin, imposibilitatea statului rus și a elitei sale de a folosi activele criptografice pentru a eluda sancțiunile, interzicerea exportului de bunuri de lux în Rusia și alte măsuri.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.