REUTERS fotoREUTERS foto

Vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru politica externă și de securitate, Josep Borrel, promite să aducă în fața justiției rușii vinovați de comiterea unei crime de război la Yelenovka.

Acest lucru este menționat în declarația Înaltului Reprezentant al UE de pe site-ul web al Serviciului European de Relații Externe.

Borrel a menționat că războiul agresiv constant ilegal și nejustificat al Rusiei împotriva Ucrainei și a poporului său aduce atrocități teribile și mai mari de la o zi la alta.

“Astăzi, în Yelenivka, în estul Ucrainei, Rusia ar fi ucis zeci de prizonieri de război ucraineni, inclusiv apărători ai uzinei metalurgice Azovstal din Mariupol, care s-au predat Rusiei, care a fost înregistrată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii în mai și care se aflau sub protecția legală a Rusiei în temeiul dreptului umanitar internațional. Dovezi sub formă de înregistrări video oribile au fost distribuite pe scară largă astăzi de rețelele sociale pro-Kremlin, pe care soldații ruși comit atrocități teribile împotriva prizonierilor de război ucraineni”, a subliniat Borrel.

În acest sens, Uniunea Europeană condamnă în modul cel mai sever atrocitățile comise de forțele armate ruse și de complicii acestora.

Înaltul Reprezentant al UE a declarat că aceste acte inumane și barbare constituie încălcări grave ale convențiilor de la Geneva și ale Protocolului adițional al acestora și constituie crime de război.

“Cei vinovați de crime de război și alte încălcări grave, precum și oficiali guvernamentali responsabili și reprezentanți militari, vor fi aduși în fața justiției. Uniunea Europeană sprijină în mod activ toate măsurile pentru a asigura răspunderea pentru încălcările drepturilor omului și încălcările dreptului internațional umanitar comise în timpul agresiunii ruse în Ucraina”, a subliniat Borrel.

După cum a raportat UNIAN, astăzi, pe 29 iulie, militanții pro-ruși au raportat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a bombardării unei colonii din Yelenovka, regiunea Donetsk. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut. Mass-media rusă a scris că instalația corecțională ar fi fost bombardată de trupele ucrainene.

Statul Major General a declarat că unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei nu au lansat lovituri de rachete și artilerie pe Yelenovka, armata rusă a tras la instituția corecțională din acest sat pentru a ascunde tortura prizonierilor și execuțiile.

Potrivit Direcției Principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, pe 28 iulie, a avut loc o explozie puternică în satul ocupat Elenovka, pe teritoriul fostei colonii corecționale numărul 120, care este folosit ca loc de detenție a prizonierilor de război ucraineni. Ca urmare a exploziei, a fost distrusă o cameră nou construită pe teritoriul zonei industriale, care a fost special echipată pentru reținerea prizonierilor ucraineni scoși din Azovstal.potrivit GUR, aproximativ 40 de ucraineni au fost uciși, numărul răniților este specificat.

Crima de război a fost comisă de mercenari din PMC – urile Wagner (Liga) la instrucțiunile personale ale proprietarului nominal al PMC-urilor specificate-Yevgeny Prigozhin.

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.