Akunin a povestit cum vede Rusia după Putin  foto: 24 media

Scriitorul Boris Akunin a părăsit Rusia în 2014, după anexarea Crimeei. Acum a lansat proiectul real Rusia și strânge bani pentru refugiații ucraineni.

După cum a spus scriitorul BBC într – un interviu, lumea se confruntă acum cu două sarcini principale-de a opri războiul și de a ajuta milioane de oameni care se află într-o situație teribilă.

Potrivit lui Akunin, ” nu putem opri războiul. Nu stă în puterea noastră. Dar putem ajuta ” prin strângerea de bani și atragerea de voluntari pentru a ajuta la rezolvarea dezastrului umanitar.

Scriitorul sa gândit, de asemenea, să arate lumii că Rusia nu este Putin, există și o Rusie normală. “Trebuie să lucrăm împreună, după încetarea războiului din Ucraina, pentru a crea și inventa o Rusie normală, Rusia care va exista după Putin. Și trebuie să facem totul pentru a ne asigura că Putin nu mai este în Rusia”, a explicat scriitorul scopul proiectului real Russia.

Akunin a dat, de asemenea, o prognoză despre cât va dura existența Rusiei lui Putin. El crede că ” acest întuneric nu va dura mult.”

“Faptul că Putin a declanșat războiul ucrainean îi va scurta foarte mult mandatul la putere”, a spus el.

Până pe 24 februarie, am evaluat perspectivele acestui stat Putin ca, să zicem, pe termen mediu. Acum situația sa schimbat. Nu va exista nici o durată sau chiar medie acolo. Evenimentele se vor dezvolta acum rapid… Cred că acest ultim șef al Statului Putin a început”, a remarcat scriitorul.

Când a fost întrebat dacă rușii vor rămâne marcați ca agresori în lumea occidentală, Akunin a răspuns că “pata, desigur, va rămâne” și nu numai oamenii din Federația Rusă vor trăi cu ea, ci și rușii care locuiesc în străinătate de mult timp.

“Cred că (pata-n. r.) va rămâne până când va avea loc o revoluție în Rusia, iar atitudinea față de Rusia, față de ruși, se va schimba probabil abia atunci. Aici trebuie să trăim cu toții”, a remarcat scriitorul.

El a mai spus că în rețelele sociale primește acum o mulțime de comentarii de la ucraineni, “care scriu cum mă urăsc pe mine și pe noi toți.” “Și ce pot face în legătură cu asta? Doar suspin. Înțeleg că atunci când oamenii suferă foarte mult, ei țipă de durere și adesea înjură – și în durere. Asta se întâmplă acum. Nu au nimic să-mi răspundă”, a rezumat scriitorul. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.