Vladimir Zelensky a comentat lovitura mortală a rachetelor din Vinnytsia/t.me/dsns_telegram Vladimir Zelensky a comentat atacul mortal cu rachete asupra Vinnytsia/t.me/dsns_telegram Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a numit atacul cu rachete al Trupelor de ocupație din Vinița un act îndrăzneț de teroare rusească.

Zelensky a spus acest lucru într-o adresă adresată participanților la Conferința de la Haga despre responsabilitatea Rusiei pentru crimele din Ucraina.

El a reamintit că în această dimineață armata rusă a lansat rachete la Vinnița.

“Un oraș pașnic obișnuit. Rachetele de croazieră au lovit două clădiri publice, clădirile rezidențiale au fost distruse, un centru medical – a fost un incendiu în el. Mașinile și tramvaiele au luat foc. Acesta este un act îndrăzneț de teroare rusă. Acest lucru nu ar fi putut fi făcut de oameni, acestea sunt vite”, a subliniat președintele.

Amintiți-vă că în dimineața zilei de 14 iulie, armata rusă a lansat rachete în centrul orașului Vinnytsia, au lovit o clădire cu spații de birouri. Un incendiu a izbucnit la locul sosirilor, focul s-a răspândit în parcare.

Începând cu ora 16:30, se știa că 21 de persoane au fost ucise (trei dintre ele copii), iar aproximativ 115 victime au solicitat ajutor de la instituțiile medicale, 52 dintre ele fiind spitalizate (34 în stare gravă).

46 de persoane sunt considerate dispărute.potrivit Comandamentului Forțelor Aeriene AFU, rușii au lovit centrul orașului Vinnița cu rachete de croazieră Kalibr, lansându-le dintr-un submarin din Marea Neagră.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.