ocupanții Mariupol au distribuit pliante despre “regulile” vieții pentru “măsura rusă”/foto REUTERS

Invadatorii ruși distribuie cărți poștale în Mariupol cu răspunsuri la întrebări despre condițiile de viață din oraș în timpul ocupației. 

Acest lucru a fost spus de către consilierul primarului Piotr Andryushchenko.

Pliantele demonstrate de Andryushchenko oferă răspunsuri la principalele întrebări care se pot referi la rezidenții Mariupol. În special, în ceea ce privește posibilitatea retragerii numerarului de pe cardurile băncilor ucrainene.

Acesta afirmă că aceleași reguli se aplică pe teritoriul orașului ca și în așa-numita “Republică Populară Donetsk”. În consecință, este imposibil să efectuați un transfer de fonduri sau să retrageți numerar din conturi. 

“Nu este posibil Oficial să transferați bani fără numerar în numerar. Din cuvântul “departe”. Asta este, chiar și” neoficial ” de numerar, care funcționează în oraș exclusiv prin Mobile banking a băncilor ucrainene. În cazul deconectării abonaților pe teritoriul ocupat, rezidenții Mariupol vor rămâne fără bani. Nici Republica bananieră “dnr”, nici Rusia nu sunt în măsură să ofere financiar Mariupol rezidenți astăzi și în viitorul apropiat”, a comentat Andryushchenko. 

Prospectul precizează, de asemenea, că” legislația actuală ” nu prevede compensații pentru locuințele distruse sau rambursarea costurilor de restaurare a locuințelor. Ocupanții promit să efectueze într-o zi programe pentru a ajuta la restaurarea apartamentelor și a caselor private.

O atenție deosebită în prospect este acordată regulilor așa-numitei “verificări” – filtrarea rezidenților locali pentru a identifica “militanții ucraineni”. 

“Verificarea trebuie să fie efectuată de toată lumea imediat la locație (inclusiv la Mariupol), dacă persoana este un militant ucrainean, pentru a exclude o amenințare la adresa populației civile”, au spus ocupanții într-un comunicat.

Fără a trece această” procedură”, rezidenții Mariupol nu pot pleca nici măcar pentru Donetsk ocupat. Mișcarea în zonă este, de asemenea, restricționată.

“Mutarea mașinilor chiar și în partea ocupată a regiunii Donetsk cu transportul privat este permisă exclusiv ca parte a unui convoi. O transformare interesantă a “nu mai mult de trei pentru a aduna.” În general, este foarte indicativ în ceea ce privește controlul regiunii și teama că rezidenții Mariupol impun ocupanților”, comentează Andryushchenko. 

Plecarea în Ucraina, conving ocupanții în prospect, este posibilă. În același timp, îi intimidează pe locuitorii din Mariupol, spunându-le că, dacă intră pe teritoriul controlat, toți bărbații de vârstă militară primesc o citație și sunt trimiși pe front. 

“Ei încearcă să nu lase ucraineni acasă, chiar și în astfel de moduri. Locuitorii Mariupol – nu credeți. Spune-i familiei tale. Nimeni nu dă nimic nimănui. Ucraina așteaptă rezidenții Mariupol acasă cu îmbrățișări calde și nu încălcări acerbe ale drepturilor”, a spus consilierul primarului.

cei care pot ieși pe teritoriul controlat și vor să se întoarcă în teritoriile ocupate vor fi filtrați din nou.

Ocupanții Mariupol au distribuit pliante despre “regulile” vieții pentru “măsura rusă”/fotografie de Pyotr Andryushchenko

După cum a scris UNIAN, rușii au creat patru tabere de filtrare pentru locuitorii din Mariupol, care sunt deportați în Rusia și supuși diferitelor torturi ale populației civile. Rușii folosesc diverse metode de agresiune: atât psihologice, cât și fizice. Mai ales în ceea ce privește bărbații care au cel puțin câteva tatuaje pe corp.

Anterior, Comisarul Radei Supreme a Ucrainei pentru Drepturile Omului Lyudmila Denisova a spus cum în Mariupol, ocupanții ruși, din cauza tranzacțiilor financiare frauduloase, iau bani de la oameni și atrag datele personale.

La rândul său, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a cerut secretarului general al ONU Antonio Guterres să depună eforturi pentru a opri deportarea cetățenilor ucraineni în Rusia.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.