analistul a spus ce ar putea fi o contraofensivă a Forțelor Armate din Ucraina/fotografii din rețelele sociale.Analistul a spus ce ar putea fi o contraofensivă a Forțelor Armate din Ucraina/fotografii din rețelele sociale.

Armata ucraineană este capabilă să elibereze o parte semnificativă a teritoriului regiunii Kherson confiscată de ocupanții ruși.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu cu Suspilny de George Varos, analist geopolitic la Institutul American pentru studiul războiului (ISW).

El prezice că contraofensiva se va referi mai întâi la partea dreaptă a regiunii, pe care se află și Centrul regional.

“Va fi dificil pentru ucraineni să efectueze o contraofensivă mai mare. Cred că va exista cel puțin o parte a contraofensivei pentru eliberarea teritoriilor până la arborele Perekopsky din apropierea Crimeei. Dar trecerea Niprului va fi o sarcină dificilă, așa că cred că prima etapă a contraofensivei se va concentra cel mai probabil pe eliberarea Kherson, precum și pe întregul teritoriu de cealaltă parte a râului Ingulets. De exemplu, teritorii de la Vysokopolye la Novaya Kakhovka”, a sugerat el.

Analistul a remarcat, de asemenea, importanța extremă a podului Antonovsky, pe care Rusia îl folosește pentru a-și susține gruparea în Herson.

“În general, există două poduri mari – Antonovsky și Novokakhovsky. Contraofensiva ucraineană ar trebui să rupă aceste linii de aprovizionare, astfel încât rușii să nu mai poată oferi întăriri de-a lungul lor Kherson. În același timp, sper că ucrainenii nu vor distruge aceste poduri, deoarece vor fi necesare pentru a continua contraofensiva de la Herson la Crimeea. Pentru că altfel va trebui să construim treceri ponton peste Nipru. Și acesta este un râu extrem de larg, deci ar fi extrem de dificil”, a spus Varos.

Amintiți-vă că pe 23 iulie, APU “cu precizie chirurgicală” a lovit Podul Daryevsky peste Ingulets din Regiunea Herson.

Anterior, pe 19 iulie, armata ucraineană a lovit Podul Antonovsky din Kherson ocupat, care leagă orașul de malul stâng al Niprului.

În informațiile Britanice, Podul Antonovsky este numit principala vulnerabilitate a armatei ruse din Regiunea Herson. De aceea, controlul asupra trecerilor râului Nipru poate deveni un factor cheie în luptele din Regiunea Herson.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.