Mariupol poate oferi un coridor terestru între Rusia și Crimeea ocupată/REUTERS photo

Ocupanții ruși continuă distrugerea Mariupolului. Inamicul este gata să facă orice pentru a prelua controlul asupra orașului.

După cum a explicat corespondentul BBC Frank Gardner, este extrem de important ca ocupanții să captureze Mariupol din mai multe motive simultan. Orașul are o mare importanță pentru ruși, așa că nu vor înceta să încerce să-l ia sub controlul lor.

Potrivit lui Gardner, Mariupol poate oferi un coridor terestru între Rusia și Crimeea ocupată, ceea ce este extrem de important pentru orci. În plus, Mariupol este un centru cheie pentru exporturile de cereale și oțel, astfel încât capturarea sa va fi o lovitură pentru economia ucraineană.

În plus, orașul este apărat de Regimentul Azov, pe care rușii îl numesc în mod fals “naziști”, astfel încât o victorie asupra lor va oferi propagandei rusești un motiv pentru a vorbi despre “denazificarea”de succes.

ocuparea orașului poate crește moralul armatei ruse, care suferă pierderi uriașe într-un extrem de demoralizat, expertul este convins.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.