Kharkiv suferă de decojire/foto Unian, Andrey Marienko

Un locuitor din Harkov a dat coordonatele obiectelor ocupanților ruși pentru bani, la care au tras ulterior. Atacatorul a fost reținut.

Procurorul General Irina Venediktova scrie despre acest lucru pe Facebook.

“O creatură din Harkov primește un apel pe telefonul mobil pe 25 Februarie de la o persoană necunoscută ei la acea vreme. Creatura care cheamă este cetățean al Federației Ruse și oferă o recompensă de 40 de mii de grivne pentru furnizarea de informații importante – pentru a nota electronic coordonatele locației infrastructurii critice a orașului, și anume brutăria Saltovsky și FED (facilitatea militară). Vitele de la Kharkiv acceptă de bună voie oferta și primește promis 40 mii UAH la cardul bancar”, a spus ea.

Potrivit lui Venediktova, la 1 martie, teroriștii ruși au lansat lovituri de artilerie în conformitate cu coordonatele, lângă unul dintre obiecte.

“acesta este modul în care recrutează: supraveghere prin satelit, șantaj, ostatic de familie, considerații ideologice, s-ar putea crede… Da – 40 de mii de grivne … prețul unei creaturi într-o zi de piață”, a adăugat ea.

atacatorul a fost deja reținut de forțele de ordine.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.