Fotograful Max Levin a dispărut lângă Kiev/foto UNIAN

Celebrul regizor de documentare ucrainean Maxim Levin a dispărut în districtul Vyshgorodsky din regiunea Kiev. Era în zona de luptă cu o cameră.

Acest lucru este raportat de Evgenia Mazur pe Facebook.

“Max Levin și-a condus propria mașină pentru a fotografia luptele pe 13 martie. A părăsit mașina lângă satul Guta Mezhyhirsk și s-a dus spre satul Moshun. Un mesaj a fost primit de pe telefonul său la ora 11:23, după care nu a mai contactat și nu a apărut în rețea”, spune mesajul.

Ea a menționat că au avut loc lupte destul de intense în zona în care lucra jurnalistul. În acest sens, prietenii și colegii lui Levin cred că ar fi putut fi rănit sau capturat de armata rusă.

Este demn de remarcat faptul că Levin lucrează ca fotojurnalist, fotograf documentar și cameraman pentru multe publicații ucrainene și internaționale. În special, a colaborat cu Reuters, BBC, TRT World, Associated Press, LB.ua, Hromadske. Fotografia sa a fost publicată de publicații precum Wall Street Journal, TIME, Breaking news Polonia, AGENDA UE, World News, ora Moscovei, Корреспондент.net, ELLE, TV-24, Radio Bulgaria, Ucraina (RFE/RL).

După cum a raportat UNIAN, pe 12 martie, un jurnalist local Oleg Baturin a dispărut în Kakhovka, Regiunea Herson. Colegii săi au suspectat că a fost răpit de ocupanți.

A doua zi, membrii Parlamentului European au emis o declarație în care au dat vina pe Rusia pentru răpirea jurnalistului ucrainean Oleg Baturin în orașul Kakhovka și au cerut eliberarea acestuia.

pe 20 martie, Baturin s-a întors acasă opt zile mai târziu. Potrivit acestuia, aproape tot timpul stătea cu capul îndoit sau acoperit, pentru că ocupanții se temeau că le poate vedea fețele. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.