APU împinge treptat inamicul din regiunea Kherson/fotografie t.me/landforcesofukraine APU împinge treptat inamicul din regiunea Kherson/fotografie t.me/landforcesofukraine

Armata ucraineană, spre deosebire de cea rusă, are grijă de viața soldaților săi, așa că desfășoară cu atenție acțiuni contraofensive în anumite zone.

Această opinie a fost exprimată în aerul Radio NV de către expertul autoritar azer Agil Rustamzade.

“O contraofensivă pe scară largă cu distrugerea pozițiilor defensive ale inamicului implică întotdeauna pierderi uriașe. Armata ucraineană a arătat că stilul său de luptă este să nu-și irosească resursele umane. În plus, majoritatea resurselor dvs. sunt acum concentrate în estul țării, încă nu aveți resursele necesare pentru a efectua operațiuni contraofensive la scară largă”, a explicat el.potrivit expertului, capacitatea Rusiei de a ataca se topește în fiecare zi – inamicul pierde echipament, ritmul ofensivei scade zilnic.

“În același timp, nu cunoaștem încă obiectivele politice ale Rusiei după capturarea Severodonetsk. Pentru că Ucraina își impune deja voința [mergând pe o contraofensivă] în regiunile Zaporozhye, Kherson și lângă Krivoi Rog. Nu este încă clar dacă această etapă a războiului se va încheia și va începe una nouă sau dacă acțiunile armatei ruse vor continua în același mod. În urmă cu două săptămâni, mediul expert a presupus că va exista o pauză operațională, dar nu s-a întâmplat, iar războiul împotriva epuizării continuă”, a menționat el.

Rustamzade prezice că AFU ar putea obține succes tactic sau operațional în regiunea Herson în următoarele săptămâni.

“Armata rusă va lua cel mai probabil Severodonetsk în aceste două săptămâni, se va apropia de Lisichansk și va încerca să o ia, dar datorită faptului că războiul dvs. s-a transformat într-unul clasic, ritmul schimbărilor din acesta va fi foarte lent și este important să vă acordați. O săptămână sau două este acum un timp scurt pentru orice schimbări majore în față. Prin urmare, vom observa situația pe care o observăm în prezent încă o săptămână sau două”, a adăugat el.

APU contraofensivă în direcția Herson: ceea ce este cunoscut

Primele rapoarte despre avansarea forțelor ucrainene către zonele ocupate din Regiunea Herson au început să apară în urmă cu câteva zile. 

Seara, pe 31 mai, ofițerii de informații britanici au declarat “rezultate bune” ale atacurilor APU asupra pozițiilor ocupanților. 

Anterior, Ministerul Afacerilor Interne a atras atenția asupra faptului că apărătorii au reușit să împingă invadatorii înapoi 8-10 km în unele zone ale regiunilor Kherson și Zaporozhye. potrivit autorităților locale din Regiunea Herson, rușii sunt eliminați din a treia linie de apărare, pe care au construit-o mai devreme. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *