ocupanții au tras la CNE pe 5 August/Telegram photo of Energodar ocupanții au tras la CNE pe 5 August/Telegram photo of Energodar

Bombardarea de astăzi a centralei nucleare Zaporozhye de către ocupanții ruși este o altă demonstrație a impotenței și disperării “nedofyurerului” Vladimir Putin. Cu toate acestea, în timpul următoarei performanțe, rușii pot aduce cu adevărat situația la dezastru.

Această opinie a fost exprimată de observatorul militar-politic al grupului “rezistența informațiilor” Alexander Kovalenko.

“Amenințările cu arme nucleare nu mai sperie pe nimeni. Toată lumea înțelege foarte bine cât de nesemnificativă este această cacealma și fiecare nouă behăială a propagandiștilor ruși cu privire la utilizarea armelor nucleare provoacă mai degrabă râs decât frică”, a spus el.

În opinia sa, Rusia a decis să ridice nivelul de tensiune în jurul instalațiilor nucleare, sugerând lumii probabilitatea unui al doilea Cernobîl.

“Dar aceste indicii sunt la fel de lipsite de valoare ca în cazul lui YAO. Nu vor arunca în aer stația, pentru că este mai ușor să detonezi o bombă nucleară. Dar provocările lor incompetente sunt realizate de armele lor incompetente, a căror cale de zbor nu este întotdeauna, sau mai bine zis, întotdeauna imprevizibilă. Și, prin urmare, în timpul următoarei reprezentații, pot aduce cu adevărat situația într-o catastrofă”, a avertizat expertul.

Kovalenko consideră că AIEA și ONU “este timpul să ne mișcăm cu mult timp în urmă și să nu curgem”: “poate cel puțin acum vor începe să-și îndeplinească îndatoririle funcționale și nu doar să existe, de dragul de a fi luați în considerare.”

Bombardarea Zaporozhye NPP

După cum a raportat UNIAN, pe 5 August, invadatorii ruși au tras la locul industrial al centralei nucleare Zaporozhye, inamicul a intrat în linia de comunicații de înaltă tensiune de 330 kV a autotransformatorului GRP al centralei termice ZAES–Zaporozhye.

Mai târziu a devenit cunoscut despre bombardarea cartierelor rezidențiale din Energodar (orașul a rămas fără apă și lumină) și o nouă grevă pe teritoriul din apropierea centralei nucleare. Energoatom a avertizat asupra unei amenințări grave de scurgere a hidrogenului și pulverizare a substanțelor radioactive.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.