ofensiva Rusiei asupra Kharkiv nu ar trebui să fie de așteptat, expertul crede/foto REUTERSofensiva Rusiei Kharkiv nu este de așteptat, expertul crede/foto de REUTERS

Expertul militar Oleg Jdanov consideră că astăzi nu merită să ne așteptăm ca invadatorii să atace Kharkiv.

el a spus acest lucru în timpul unui Teleton Informațional.

“Nu trebuie să ne așteptăm la un atac asupra Kharkiv astăzi. Tot ceea ce forțele rusești erau capabile – au adunat o rezervă și ne-au împins departe de frontiera de stat. Mai mult, ofensiva trupelor rusești a fost oprită, iar astăzi există bătălii poziționale. Și ținem toate liniile defensive”, a remarcat expertul.

Cu toate acestea, potrivit lui, acum artileria rusă poate ajunge la periferia Harkovului, dar este puțin probabil să se aștepte progrese suplimentare, deoarece Federația Rusă nu mai are rezerve.

Citește și:  APU va deveni mult mai puternic: expertul a prezis momentul contraofensivei APU va deveni mult mai puternic: expertul a prezis momentul contraofensivei

“Direcția Kharkiv este o distragere a atenției. Ei vor să ne forțeze să tragem o parte din forțele armatei noastre în direcția Harkov din Lugansk”, crede Jdanov.

Amintiți-vă că trupele ruse au invadat teritoriul ucrainean dimineața devreme pe 24 februarie și au început un război pe scară largă. Ocupanții au aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor militare, apoi au început să bombardeze civili, în special în Kharkiv și în regiune, au fost victime și răniți.

la începutul lunii iunie, șeful administrației militare regionale Mykolaiv, Vitaly Kim, a declarat că ofensiva Federației Ruse amenință Mykolaiv și Zaporizhia.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.