Când se termină războiul din Ucraina , a spus expertul/foto REUTERS

Armata rusă suferă pierderi uriașe în Ucraina, soldații săi sunt demoralizați. Prin urmare, experții fac predicții despre momentul în care războiul din Ucraina se va încheia.

Colonelul de rezervă, expertul militar Oleg Zhdanov este sigur că acest război este de câteva luni. El a povestit despre acest lucru într-un interviu acordat “redactorului-șef”.

Potrivit lui, acum este doar prima etapă a fazei fierbinți, iar APU a reușit să oprească ofensiva. A doua etapă este atunci când armata ucraineană va trebui să lanseze o contraofensivă.

“Aici va fi cea mai tare, pentru că este mult mai greu să conduci bătălii ofensive decât cele defensive. Dacă inamicul este hrănit cu rezerve, atunci va fi dificil pentru noi. Cu toate acestea, dacă ne construim ofensiva mai competent, vom putea evita pierderile grele și ne vom ușura sarcina. Dar faza fierbinte a războiului este încă înainte”, a spus Jdanov.

El a numit previziunile faptului relativ că războiul din Ucraina 2022 se va încheia în câteva săptămâni prea optimist.

“Cu toate acestea, există o opțiune în care totul se poate încheia în câteva săptămâni – dacă cineva din buncăr îl lichidează pe Putin. Atunci va exista o nouă elită în Rusia, un guvern de tranziție, un fel de comitet temporar pentru salvarea Federației Ruse… atunci Rusia poate fi de acord cu noi că își va retrage complet trupele de pe teritoriul nostru și atât din Donbass, cât și din Crimeea. Această opțiune este posibilă, dar probabilitatea sa este de 50/50”, a menționat expertul militar.

De asemenea, el nu exclude faptul că Rusia ar putea recurge la opțiunea de înghețare a conflictului.

“Dacă semnăm din nou un fel de memorandum, relativ vorbind, Minsk-3, Donbass-1 sau Crimeea-1, va amâna pur și simplu războiul pentru câteva luni. Iar următorul război va fi mult mai sângeros și mai dur decât cel actual”, a avertizat Jdanov.

În opinia sa, Occidentul nu are nevoie de o victorie rapidă pentru Ucraina.

“Nu este necesar. Are nevoie de slăbirea maximă a Rusiei. Acesta este principalul obiectiv geostrategic nu numai al Statelor Unite, ci și al întregului Occident. Pentru ca Putin să nu dicteze condițiile”, a menționat expertul.

“Cu toate acestea, cred că războiul nu este de ani de zile, ci de câteva luni. Aș îndrăzni să presupun că până în septembrie vom putea pune capăt acestui război”, a rezumat Jdanov.

Anterior, consilierul șefului Biroului Președintelui Ucrainei Alexey Arestovici a dat o prognoză cu privire la sfârșitul războiului. El a explicat de ce războiul se va încheia în 1-1, 5 luni: “la începutul conflictului, inamicul a introdus peste 90 de grupuri tactice de batalion pe teritoriul Ucrainei. Dintre acestea, mai mult de 30 au fost deja distruse sau au pierdut capacitatea de luptă ca atare. Adică noi, Forțele Armate ale Ucrainei și forțele de apărare, am distrus o treime.”

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.