turnurile Boiko capturate de ruși/fotografie chernomorneftegaz.com

Prin lovirea “turnurilor Boiko” din Marea Neagră, APU ar putea verifica unde ar putea ajunge rachetele occidentale sau ar provoca ocupanții să se apropie de țărm.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul israelian Serghei Auslander, relatează Apostrophe.

“Am două explicații și una nu exclude a doua. Primul este că comandamentul ucrainean, forțele armate ucrainene încearcă unde pot ajunge cu arme occidentale care încep să sosească. Nu știu ce a lovit aceste turnuri. Ar fi putut fi o rachetă cu harpon, pentru că ținta este pe mare. Ar fi putut fi un fel de rachetă operațional-tactică de la aceste complexe HIMARS sau MLRS, care acum primesc și lend-lease, iar Germania urma să transfere mai multe instalații”, a explicat Auslander.

APU, potrivit expertului, a ales o țintă bună – nu a putut contracara greva.

“Aceasta nu este o navă de război care poate manevra, interfera sau trage înapoi, încercați să doborâți această rachetă. Deci prima explicație pe care o am este aceasta: ei încearcă să înțeleagă unde pot atinge și ce obiectiv pot atinge. Pentru că nu înțeleg cu adevărat din punct de vedere strategic care a fost valoarea acestor turnuri, pentru ce erau atât de valoroase”, a spus Auslander.

“A doua explicație este că ucrainenii au încercat astfel să provoace Flota Mării Negre să iasă pentru o grevă de represalii și să se apropie de țărm la o distanță suficientă pentru a lovi rachetele harpon. Această versiune a apărut și în presă. Nu știu care dintre aceste explicații este potrivită și, din nou, spun că nu o exclude pe a doua”, a adăugat el.

Jurnalistul a subliniat, de asemenea, că apărătorii ucraineni au lovit obiecte care nu au legătură cu infrastructura civilă, spre deosebire de ocupanții ruși.

“Nu există o înfrângere nediscriminatorie similară cu ceea ce duce armata rusă pe teritoriul ucrainean. Ei lovesc ținte strategice”, a explicat Auslander.

APU grevă pe “Boiko towers”

Apărătorii Ucrainei au lovit platformele de foraj ale Chernomorneftegaz însușite de Rusia, care sunt numite și “turnuri Boiko”. Acum, ocupanții nu vor putea extrage gaze în Ucraina Marea Neagră.

autoritățile ruse au început deja să toarne amenințări la adresa Ucrainei pentru lovirea platformelor de foraj furate.

focul de la turnurile Boiko din Marea Neagră a fost arătat și din spațiu.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *