rusul Alexey Nedayvoda a scăpat din tanc și s-a dus să se ascundă civililor din sat/foto UNIANRus Alexey Nedayvoda scăpat din rezervor și sa dus să se ascundă civililor din sat/foto UNIAN

Un locuitor al satului Shestakovo, eliberat de invadatori, în districtul Chuguevsky din regiunea Harkov, a ascuns un militar rus la el acasă. 

Videoclipurile interogatoriilor ambilor bărbați au fost publicate de șeful departamentului de Investigații al poliției din regiunea Harkov, Serghei Bolvinov.

Alexey Nedayvoda este un tanc al armatei ruse care a devenit dezertor și a fugit de pe câmpul de luptă. A ajuns în satul Shestakovo, unde a avut norocul să găsească adăpost. Un țăran local, Serghei F., a ascuns un serviceman rus în casa lui, trecându-l ca fiu al său. Sergey i-a dat cisternei haine și mâncare.

“Da, l-am ascuns pe Alexei neînfricat, dar l-am ascuns de ruși și am așteptat până când SBU a venit să-l dea SBU, ceea ce s-a făcut. Nu știu la ce fel de lupte a participat. L-a dat afară ca fiul său pentru că a trebuit să-l ascundă cumva de ruși”, a spus un locuitor al satului.

Bărbatul susține că i-a fost frică să-i dea Rusului armatei ucrainene după eliberarea satului: “m-ar fi îngropat împreună cu militarii de lângă pădure. Acesta este războiul.”

Potrivit lui Serghei, el nu este colaborator: “nu am efectuat nicio acțiune legată de complicitate.”

Un privat de 19 ani al armatei ruse Nedayvoda – originar din Krivoy Rog, locuia într-un sat de pe teritoriul Crimeei. Alexey a fost un tunar de tancuri și asigură că a căutat să scape de lupte: “a scăpat din rezervor, a ieșit la civili.”

Acasă, un rezident al “viitorului tanc” al lui Shestakov și-a schimbat hainele și a trăit mai mult de o lună.

“Am dat mitraliera, am dat uniforma și am rămas cu ei să trăiesc. A trăit mai mult de o lună. Ca un fiu”, a spus deținutul.

Potrivit armatei, el la ajutat pe Serghei cu treburile casnice și la hrănit. Locuitorul din Shestakov nu l-a încurajat să se predea, a spus deținutul. După război, armata rusă a vrut să meargă la bunica sa din Krivoy Rog.

Nedayvoda reținut a spus că Serghei nu este un colaborator, ci adăpostit și nu a spus nimănui, pentru că a regretat: “sunt tânăr, de 19 ani.”

Potrivit șefului departamentului de Investigații al poliției din regiunea Kharkiv, Serghei Bolvinov, ancheta ar trebui să verifice ce motive au ghidat rezidentul din Shestakov. Procedurile penale au fost deschise în temeiul articolului 111-2 (sprijinirea statului agresor), care prevede o pedeapsă de 12 ani de închisoare.

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.