“data-height=” 592 “data-width= “1200” title = “prizonierul britanic a murit în așa-numitul” DNR “/fotografie de facebook /SecurSerUkraine”/>Un prizonier britanic a murit în așa-numitul “DNR”/facebook Foto/SecurSerUkraine

În așa—numitul “DNR”, a murit un cetățean britanic capturat, un militar profesionist, Paul Urie. Militanții au raportat că cauza morții a fost ” boala și stresul

RosSMI, referindu-se la autoritățile de ocupație ale republicii autoproclamate, a raportat că soldatul “a primit asistență medicală adecvată.” Cu toate acestea, el a murit, iar pe 10 iulie. În prezent, este imposibil să se verifice informații despre comportamentul adecvat cu Paul Uri în captivitate.

Potrivit părții ruse, armata a fost capturată în timp ce încerca să treacă prin punctul de control al teroriștilor “DNR”. El nu a fost printre străinii care au fost condamnați ilegal la moarte pe teritoriul republicii autoproclamate.

Amintiți-vă că la începutul lunii iunie, trei străini care au apărat Ucraina în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost condamnați la moarte în “RPD”. Numele lor sunt Sean Pinner, Aiden Eslin și Saadun Brahim. Primele două sunt Britanice, iar al treilea este marocan.

Potrivit declarațiilor lui RosSMI, Pinner și Eslin au fost capturați în timpul asediului Mariupolului la mijlocul lunii aprilie, iar Brahim a fost capturat pe 12 martie la Volnovakha. Fiecare dintre străini este acuzat de activități mercenare, deși toți au servit legal în Forțele Armate.

Încă doi britanici vor fi judecați sub articole similare din” DNR”: voluntarul Dylan Healy și soldatul” Legiunii internaționale ” Andrew Hill. Propagandiștii ruși au raportat că au fost capturați în Mariupol și regiunea Mykolaiv.

Ministrul britanic de Externe Liz Truss a condamnat decizia militanților “RPD” de a ucide trei voluntari străini care au apărat Ucraina de invadatori. Ea a subliniat că ar trebui tratați ca prizonieri de război. Între timp, Federația Rusă a oferit Marii Britanii să poarte un dialog cu “DNR” pentru eliberarea cetățenilor săi.

La sfârșitul lunii iunie, Aiden Aslin și-a avertizat familia prin telefon că va fi împușcat. Ocupanții i-au spus că Marea Britanie nu a făcut încă nicio încercare de negociere și i-au spus să aștepte execuția.

Administrația de ocupație a ” DNR ” la începutul lunii iulie a ridicat moratoriul privind pedeapsa cu moartea. După aceea, liderul militant Denis Pushilin a spus că prizonierii de război străini vor fi împușcați.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.