foto: REUTERS

profesoara din Chernigov Natalia Pesotskaya a salvat 30 de copii ai orfelinatului.

Acest lucru a fost anunțat de directorul gimnaziului Sednevskaya Tatiana Yasochko.

Potrivit informațiilor sale, profesorul cu copiii a reușit să plece la Ivano-Frankivsk, pentru că era periculos să rămână în Chernihiv în viitor.

“30 de copii de la un internat din Chernihiv au fost acceptați în regiunea Ivano-Frankivsk. Și adevărata eroină, profesoara Natalia Pesotskaya, i-a adus acolo! Nimeni nu știe, dar a locuit cu studenții la subsol timp de o lună.. Toată lumea a refuzat, pentru că, desigur, situația este complicată.. Această persoană a salvat copiii când au fost duși la orfelinat de două ori, i-a ascuns în celulele Bisericii… Copiii au implorat să nu-i lase și să nu plece acasă, iar Natalia Ivanovna și-a luat copiii și a trăit cu ei pe tot parcursul războiului, hrănită și îngrijită, apropo, cel mai tânăr băiat are 3,5 ani”, a spus Yasochko.

Ea a subliniat că profesorul are o inimă mare și un suflet bun. Femeia și-a asumat responsabilitatea și a scos 30 de copii pe care i-a salvat din război. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că niciun coridor umanitar nu a fost anunțat oficial de la Chernihiv.

“Sunt mândru de ea! Și chiar vreau ca conducerea să acorde atenție și să fie sigură că marchează această persoană sfântă pentru devotamentul, curajul și eroismul ei!”- a spus Yasochko, care a fost cu Pesotskaya într-un adăpost bombă.

reamintim că de la începutul războiului din Ucraina, 115 copii au murit, mai mult de 140 au fost răniți.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.