călugărul războinic Roman Peprik a murit în luptele pentru Ucraina/fotografia Ministerului Apărării din UcrainaRoman Peprik, un călugăr războinic, a fost ucis în luptele pentru Ucraina/foto a Ministerului Apărării din Ucraina

Roman Peprik, un călugăr războinic care a servit într-unul din batalioanele de recunoaștere ale Forțelor Armate ale Ucrainei, a fost ucis în luptele pentru Ucraina.

Acest lucru este raportat de Direcția Principală de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei cu referire la Mitropolitul Pereyaslavsky și Vișnevski Biserica Ortodoxă a Ucrainei Alexander (Drabinko).

“Ieromonahul Bisericii Ortodoxe a Ucrainei Pimen (Roman Peprik) a murit în luptele pentru voința Ucrainei, care pentru a doua oară de la începutul războiului cu Rusia s-a alăturat rândurilor apărătorilor statului nostru și a servit într-unul din batalioanele de recunoaștere ale Forțelor Armate ale Ucrainei”, se spune în mesaj.

Citește și:  au apărut detalii despre bombardarea dimineții din suburbiile Kievului Detalii despre bombardarea dimineții din suburbiile Kievului au apărut RF transferă echipament militar din Belarus prin Melitopol: video publicat RF transferă echipament militar din Belarus prin Melitopol: video publicat

Raportul spune că Roman Peprik a făcut jurăminte monahale la o vârstă fragedă.

“De la începutul agresiunii ruse, fiind un patriot al patriei sale și un adevărat creștin, călugărul Pimen, fără a părăsi jurămintele monahale, s-a oferit voluntar să apere suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei. El a efectuat misiuni de luptă și a participat direct la bătăliile de pe prima linie”, a spus Mitropolitul Alexandru.

Raportul notează că, după eliberarea sa din serviciul militar, călugărul Pimen a devenit rezident al unei mănăstiri de lângă Kiev și, ulterior, și-a continuat slujirea într-una din mănăstirile din regiunea carpatică. De asemenea, se remarcă faptul că la începutul verii acestui an, părintele Pimen a decis să se întoarcă din nou la serviciul militar, deoarece avea o pregătire militară bună și o vastă experiență de luptă.

După cum a raportat anterior UNIAN, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a anunțat pe 12 martie că 1.300 de soldați ucraineni au fost uciși din 24 februarie. 

În același timp, începând cu 11 iulie, 7.200 de militari ucraineni sunt considerați dispăruți fără urmă. Această cifră include reprezentanți ai diferitelor structuri, inclusiv Garda Națională, polițiștii de frontieră, servicii speciale

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.