photo UNIAN

Cabinetul de Miniștri consideră astăzi una dintre principalele sale sarcini de a efectua însămânțarea în acele zone ale statului în care nu se desfășoară ostilități active.

Acest lucru a fost declarat de premierul Denis Shmygal în mesajul său video.

“Acum, una dintre principalele sarcini ale guvernului este de a efectua însămânțarea în acele regiuni ale țării noastre în care nu există ostilități active. Prioritatea noastră sunt culturile alimentare. Ne-am intensificat activitatea cu fermierii în această direcție, astfel încât Ucraina să fie pe deplin dotată cu cantitatea necesară de alimente. Activitatea întreprinderilor din industria alimentară ar trebui restabilită în acele domenii care nu sunt în prim plan acum”, a spus el.

El a adăugat, de asemenea, că astăzi statul își concentrează atenția asupra asigurării faptului că, pe lângă complexul agroindustrial, funcționează sectoare ale economiei precum energia, infrastructura critică, complexul militar-industrial, logistica.

în plus, el a apelat la afaceri pentru a restabili producția acolo unde este posibil.

Anterior, Cabinetul de Miniștri a menționat că Ucraina va trimite asistență de urgență din partea Statelor Unite în valoare de 13,6 miliarde de dolari pentru nevoile forțelor armate, ajutor umanitar și sprijin pentru cetățeni.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.