unitățile Buryat au fost retrase din Severodonetsk/fotografie ua.depositphotos.com unitățile Buryat au fost retrase din Severodonetsk/fotografie ua.depositphotos.com

Rușii au retras unități separate de Buryats din Severodonetsk și bombardează Lisichansk cu arme de calibru mare. Și luptele intense continuă pe teritoriul așezărilor individuale ale comunităților Gorskaya și Popasnyanskaya.

Aceste informații au fost împărtășite de șeful Luhansk Ova Sergey Gaidai în raportul său de seară privind situația din Regiunea Luhansk din 9 iunie.

“Cele mai înverșunate bătălii continuă în Severodonetsk. Rușii au raportat deja că au capturat orașul. Dar ceva încă îi ucide pe soldații lor în Severodonetsk. Și dintr — un anumit motiv și-au scos unitățile cu Buryats de acolo-lipsesc o mulțime de Buryats, de aceea i-au luat. Adică [ocupanții] continuă să se angajeze în astfel de minciuni, propagandă”, a spus Gaidai.

Potrivit șefului Ova Luhansk, rușii continuă să tragă puternic la Lisichansk. Folosesc arme de calibru mare-203 mm, 207 mm și cochilii care străpung armura.

Nu există ciocniri directe în Lisichansk și în apropierea orașului, dar luptele se desfășoară în așezările comunităților Gorskaya și Popasnyanskaya. Luptele se desfășoară în zona Toshkovka, Zolotoye și Katerinovka, precum și în direcția Popasnaya-Kamyshevakha.

Gaidai a mai spus că, din cauza vremii calde, nivelul apei din Seversky Donets a scăzut. Prin urmare, acum apărătorii ucraineni urmăresc râul, pe care rușii ar putea încerca să-l forțeze din nou.

Amintim, au fost primite informații anterioare că APU controlează zona industrială și cartierele adiacente din Severodonetsk. Potrivit lui Gaidai, artileria grea este necesară pentru a “curăța” orașul. Apoi, trupele ucrainene vor putea expulza ocupanții în trei zile.

războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei

ajutați proiectul Susțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.