veteran de război Olga Tverdokhlebova/screenshot

Olga Tverdokhlebova, veterana celui de-al doilea război mondial, în vârstă de 98 de ani, era gata să ia armele și să meargă să-și apere țara după invazia rusă a Ucrainei.

“Am sunat și am întrebat dacă este posibil ca femeile să se înscrie? Ei spun, ” da, poți.” Spun că încă văd bine, am o categorie în gimnastică și atletism. Pot ține o mitralieră. Sunt un trăgător de pistol Voroshilov. Încă mai pot merge și beneficia”, a spus Tverdokhlebova.

Dar i s-a refuzat intrarea în rândurile Forțelor Armate ale Ucrainei, deoarece femeia va împlini 100 de ani în doi ani. Ea a mai spus că Vladimir Putin și Alexander Lukașenko au invitat-o la parade militare la Moscova și Minsk.

“Nici măcar nu vreau să mă adresez lui Putin. E un șacal. Este clar că el are deja ceva” nebun ” acolo. De exemplu, nu aș vrea să omor pe nimeni și nici măcar nu aș da mâna cu el. Și Lukashenka este șase lui Putin. El este mai rău decât Putin. E un trădător. Ne-a chemat frați, iar acum își trimite trupele împotriva noastră”, a adăugat veteranul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ea a cerut, de asemenea, mamelor soldaților ruși să se ridice pentru copiii lor și să nu-i trimită la război în Ucraina. În plus, Tverdokhlebova a adăugat că Ucraina va câștiga cu siguranță.

“simt că poate încă o săptămână, poate puțin mai mult, iar victoria va fi a noastră. Suntem pe pământul nostru”, a adăugat ea.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.