aproximativ două milioane de oameni din Uzbekistan lucrează în Rusia /foto de REUTERSaproximativ două milioane de oameni din Uzbekistan/foto de REUTERS

Agenția pentru migrația externă a forței de muncă din Uzbekistan a cerut migranților de muncă din Rusia să caute vigilent un loc de muncă din cauza riscului de a fi în război în Ucraina.

Acest lucru este raportat de serviciul uzbec al Radio Liberty.

“Unele canale de știri distribuie anunțuri care invită cetățenii din Uzbekistan și Kârgâzstan să lucreze în Rusia pentru un salariu ridicat. Scopul principal al acestor anunțuri este de a atrage cetățenii în zonele de conflict dintre Rusia și Ucraina. În acest sens, cerem compatrioților noștri să nu creadă anunțurile neoficiale despre ofertele de muncă din străinătate”, a declarat agenția într-un comunicat.

Ministerul a reamintit că, în conformitate cu articolul “activitate mercenară” din Codul Penal al Uzbekistanului, închisoarea pe un termen de cinci până la zece ani este amenințată.

Potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM), aproximativ patru milioane de migranți din Asia Centrală lucrează în Rusia: un milion din Tadjikistan, un milion din Kârgâzstan, aproximativ două milioane din Uzbekistan și 200 mii din Kazahstan.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.