Grozev a declarat panică la Kremlin și a numit două scenarii pentru fotografia lui Putin/REUTERS

Rusia nu a reușit planul de a ocupa Ucraina. Acum există panică în Kremlin, pentru că nu există “planul B”. Elitele declară deschis că cursul Rusiei este nebun, războiul trebuie încheiat și represiunile au început în serviciile speciale.

Acest lucru a fost declarat de investigatorul Bellingcat Hristo Grozev într-un interviu acordat canalului YouTube “Navalny Live”.

Grozev a subliniat că previziunile sale anterioare despre război au fost justificate. Rusia nu a reușit “Planul A”, care prevedea o acțiune militară de maximum 10 zile și nu există un plan nou. Acest lucru este evidențiat de absența unui al doilea eșalon de trupe care ar putea compensa pierderile și prelungi războiul în același ritm, precum și de lipsa aprovizionării cu alimente, apă și combustibil pentru personalul militar care se află în prezent pe teritoriul Ucrainei.

Rușii sunt fericiți să se retragă, dar sunt împiedicați de așa-numitele unități de baraj Kadyrov, cărora li s-a ordonat să tragă asupra dezertorilor și, pe de altă parte, trupele ucrainene care sunt gata să atace în spate.

“Nu va exista o ieșire rapidă, deci este important să înțelegem ce se întâmplă în interiorul elitei Kremlinului, serviciile speciale, care au acceptat și au înțeles acum, este dovedit că planul a a eșuat. Există un mod de așteptare. Există schimbări zilnice care nu indică o nouă strategie”, spune jurnalistul.

Surse de la Kremlin i-au confirmat lui Grozev arestarea șefului Serviciului 5 FSB, colonelul general Serghei Besedin, care era responsabil pentru informațiile externe – în special în Ucraina. FSB a început, de asemenea, represiunea.

“Nu văd situația de la Kremlin, ceea ce indică faptul că războiul va continua într-o săptămână sau două. Va fi o schimbare, întrebarea este ce”, spune Grozev.

conform previziunilor sale, Putin are două opțiuni:

Grozev se apleacă spre prima opțiune, argumentând acest lucru cu unele semnale de la Erdogan și Zelensky.

“Mi s-a părut incredibil, dar ultimele semnale ale lui Erdogan și Zelensky că există brusc oportunități pentru un acord indică faptul că Putin înțelege cel mai probabil impasul situației”, a spus Hristo Grozev.

jurnalistul notează că, dacă situația de la Kremlin este exact așa, atunci este în interesul lui Putin să pună capăt războiului cât mai curând posibil. El prezice o mișcare tangibilă spre rezolvarea conflictului în următoarele două sau trei zile.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.