generalul-maior al poliției ruse care a condus jaful centralei nucleare de la Cernobîl a fost expus/Fotografie Facebook/Irina Venediktova

Generalul-maior al poliției ruse, care a condus Jafurile în timpul ocupației centralei nucleare de la Cernobîl, a fost expus

Acest lucru a fost anunțat pe pagina sa de Facebook de către Procurorul General al Ucrainei Irina Venediktova.

“Jafuri la Centrala Nucleară de la Cernobîl – generalul-maior al poliției ruse, care a condus Jafurile în timpul ocupației, a fost expus. Acesta este Oleg Yakushev, care în timpul ocupației centralei nucleare de la Cernobîl a servit ca un grup de lucru senior al Serviciului Federal al Gărzii Naționale a Federației Ruse”, a spus ea.

Citește și:  GPSU a explicat activitatea rușilor în apropierea graniței cu regiunea Chernihiv GPSU a explicat activitatea rușilor în apropierea graniței cu regiunea Chernihiv în planurile Federației Ruse, capturarea și ocuparea Odesei este încă o prioritate – OK South în planurile Federației Ruse, capturarea și ocuparea Odesei este încă o prioritate-OK “Sud”

Ea observă că Yakushev a condus operațiunea pentru a menține ilegal NPP sub controlul trupelor țării agresoare.

“Prin ordinul său, mai mult de 2.000 de bunuri au fost furate de la întreprindere. De la mașini-unelte, echipamente, unelte și echipamente de birou la mobilier și îmbrăcăminte. Invadatorii au furat mai mult de 26 milioane UAH în valoare de proprietate de la gară”, a remarcat Procurorul General.

Ea a spus că ocupanții au dezactivat complet Laboratorul analitic Central, care a examinat deșeurile radioactive în diferite stadii de tratament și, prin aceasta, personalul nu le-a putut controla.

Citește și:  Ministerul Apărării a comentat informațiile despre presupusa retragere a APU în est Ministerul Apărării a comentat informațiile despre presupusa retragere a Forțelor Armate ale Ucrainei în est în Transnistria nerecunoscută, ideea mobilizării a fost abandonată din cauza plecărilor în masă În Transnistria nerecunoscută, ideea mobilizării a fost abandonată din cauza plecărilor în masă

Venediktova observă că procurorii Procuraturii districtului Vyshgorod din regiunea Kiev, împreună cu Poliția Națională și SBU, au strâns suficiente dovezi pentru a-l informa despre suspiciunea de încălcare a integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei, purtând un război agresiv și încălcând legile și obiceiurile războiului.

capturarea centralei nucleare de la Cernobîl – ceea ce este cunoscut

Pe 24 Februarie, în timpul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, au fost primite informații despre confiscarea centralei nucleare de la Cernobîl de către armata rusă.

La 9 martie, ca urmare a luptelor, centrala a încetat să mai primească energie externă necesară pentru depozitarea în siguranță a combustibilului uzat. Generatoarele de energie diesel de urgență au fost pornite. Agenția Internațională pentru Energie Atomică a pierdut contactul cu sistemele de monitorizare a garanțiilor de la Centrala Nucleară de la Cernobîl. De câteva ori sursa de alimentare externă a fost restaurată de angajații Ukrenergo, dar ocupanții au întrerupt-o din nou.

după mai mult de trei săptămâni, în seara zilei de 20 martie, a fost posibilă efectuarea unei rotații parțiale a personalului.

La 31 Martie, Agenția de Stat a Ucrainei pentru gestionarea zonei de Excludere a raportat că trupele rusești s-au retras complet de pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, doar ocupanții au furat proprietăți De la centrala nucleară de la Cernobîl, în special Ceainice, Aparate de cafea și computere. În plus, a devenit cunoscut faptul că, în timpul evadării, rușii au jefuit o secție de poliție și au luat cu ei obiecte radioactive pe care ofițerii de aplicare a legii le-au confiscat de la stalkeri.

pe 2 aprilie, personalul operațional de la Cernobîl a ridicat steagul ucrainean peste stație.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.