Mariupol după bombardarea ocupanților/fotografia lui Azov

Viceprim-ministru-Ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina Irina Vereshchuk spune că un convoi pentru evacuarea persoanelor din Mariupol rămâne blocat în Berdyansk.

Vereshchuk a spus acest lucru într-un mesaj video publicat pe rețeaua socială Facebook.

“În ciuda acordurilor, un convoi umanitar cu autobuze pentru evacuarea persoanelor din Mariupol, inclusiv cetățeni din Turcia și Grecia care nu au propriul transport, a rămas blocat astăzi în orașul Berdyansk”, a spus Vereshchuk.

De asemenea, potrivit ei, nu a fost posibilă evacuarea civililor din satele din regiunea Kiev.

“Încălcările sistematice ale regimului tăcerii de către forțele de ocupație pentru a doua oară nu au permis evacuarea oamenilor din satele Bogdanovka și Novobogdanovka, din satul Bobrik din regiunea Kiev”, a subliniat Vereshchuk.

Vicepremierul a menționat că, din cauza introducerii unei curfew non-stop, evacuarea în regiunea Kiev nu va fi efectuată mâine.

Potrivit ei, mâine este planificată continuarea lucrărilor coridorului umanitar pentru Mariupol, precum și începutul evacuării din orașul Izyum din regiunea Harkov.

În același timp, Vereshchuk a spus că se fac eforturi pentru eliberarea Reprezentanților autoguvernării locale ucrainene de către forțele de ocupație.

“Melitopol Primarul Ivan Fedorov rămâne în captivitate forțată. Încercăm să obținem informații mai complete despre locul unde se află primarul Dneprorudna Yevgeny Matveev și președintele Consiliului Raional Melitopol Serghei Primi, pe care invadatorii l-au răpit pe 13 martie”, a spus Vereshchuk.

reamintim că astăzi aproximativ 20 de mii de oameni au părăsit Mariupol prin coridorul umanitar în mașini private.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.