Arestovich a dat asigurări că Ucraina va folosi arme doar pentru a-și proteja teritoriul/foto UNIANArestovich a dat asigurări că Ucraina va folosi arme doar pentru a-și proteja teritoriul/foto UNIAN

Victoria militară a Ucrainei în războiul cu Rusia este “puțin probabilă” dacă Statele Unite împiedică furnizarea de artilerie cu rază lungă de acțiune.

Acest lucru a fost declarat CNN de către consilierul șefului biroului președintelui Alexey Arestovich.

Arestovich a menționat că armele”sunt necesare pentru soarta Ucrainei și independența acesteia.” 

Oficialii americani au declarat săptămâna trecută că iau în considerare cererea Ucrainei de furnizare a mai multor sisteme de rachete de lansare, MLRS, care pot lovi ținte la o distanță de până la 300 de kilometri sau aproximativ 186 de mile, în funcție de tipul de muniție. 

Arestovici a declarat pentru CNN că chiar și un număr mic de sisteme de arme — 20 în total — vor “schimba regulile jocului” în războiul cu Rusia, deoarece, potrivit acestuia, va permite trupelor ucrainene să se apere de atacurile cu rază lungă de acțiune ale Rusiei. 

“Fără MLRS, probabil că am fi reușit să stabilizăm prima linie. Dar riscăm să pierdem Herson, Lugansk, Donețk și o parte din regiunea Zaporozhye”, a declarat el pentru CNN. 

Înarmarea Ucrainei cu rachete cu rază lungă de acțiune a ridicat temeri în Occident că MLRS poate fi folosit pentru a lovi ținte pe teritoriul rus, ceea ce ar putea duce la o escaladare a conflictului. 

Recunoscând aceste îngrijorări, Arestovici a declarat pentru CNN că Ucraina va folosi arme doar pentru a-și apăra teritoriul.

De asemenea, în aer “Feigin. Live”, a adăugat el că Statele Unite au rachete de înaltă precizie cu o rază de tragere de 300 km și rachete cu o rază de acțiune de 70 km (cum ar fi “Tornado” și “Hurricane”).

“70 km este suficient pentru noi. Dar este vorba despre rachete, nu lansatoare de rachete. Decizia privind complexele va fi luată în viitorul apropiat și vom înțelege dacă sunt furnizate sau nu … nu vor fi date – atunci vom aranja o isterie exemplară”, a spus Arestovici, adăugând că Kievul exercită presiuni prin intermediul mass-media occidentale.

Amintiți-vă că Arestovici a dezvăluit pierderile reale ale rușilor și militanților LDPR în războiul împotriva Ucrainei.

ajută proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.