Armata Belarusă este o copie a celei sovietice, a remarcat servicemanul/t.me/modmilby Armata Belarusă este o copie a celei sovietice, a remarcat servicemanul/t.me/modmilby

Vadim Kabanchuk, un soldat Belarus al regimentului kastus Kalinovsky al Forțelor Armate din Ucraina, a comentat manevrele Armatei Republicii în apropierea graniței cu regiunea Volyn și a vorbit despre spiritul de luptă al armatei lui Lukashenka.

Acest lucru a fost declarat în aerul teledonului ucrainean. 

“Cred că acestea sunt manevre atât de distractive pentru a-și îndeplini unele dintre obligațiile față de Forțele Aeriene, Kabanchuk a răspuns la întrebarea despre transferul tancurilor la frontieră. – Pentru că suntem oameni care înțeleg puțin despre afacerile militare, înțelegem ce sunt 50, 100 sau 200 de unități de vehicule blindate din Belarus sau Rusia. Se transformă foarte repede în fier vechi. Acest lucru este cunoscut de militarii din Belarus, care nu caută să intre în Ucraina.”

În opinia sa, politica lui Lukashenka de a flirta cu Putin a ajuns deja în stadiul în care nu este responsabil și nu reușește pentru acțiunile care au loc pe teritoriul Belarusului.

“De fapt, rușii sunt forțându-l să se implice în proiectele lor, în combinațiile lor pe Ucraina. Prin urmare, aceste mișcări apar – apoi se îndepărtează, apoi se apropie din nou. Acum, cred, frica sa fantomă personală (a lui Lukashenka) a fost adăugată cu tot ce are legătură cu Maidanul, cu libertatea, cu voluntarii, pentru că vorbește despre asta de mai bine de un an – despre câteva tone de arme, sabotori”, a remarcat Kabanchuk.

Citește și:  prima armă va fi livrată din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie - Ambasador Primele arme vor fi livrate din Germania în Ucraina până la sfârșitul lunii iunie-Ambasador  Federația Rusă a subestimat apărarea aeriană Ucraineană: un ofițer al Brigăzii 95 a spus că ajută APU să protejeze cerul Federația Rusă a subestimat apărarea aeriană Ucraineană: un ofițer al Brigăzii 95 a spus că ajută AFU să protejeze cerulViber a fost blocat în partea ocupată a Donbass Viber a fost blocat în partea ocupată a Donbass

De asemenea, voluntarul Forțelor Armate din Ucraina a reamintit că militarii din Belarus sapă la granița ucraineană: “dar este clar că nu fac acest lucru pentru a ataca Ucraina, ci pentru a se apăra de miticii “naționaliști Bandera 

Kabanchuk a adăugat că armata Belarusă este o copie a celei Sovietice. Până în prezent, Republica aderă la tradițiile revoluției comuniste.

Dar, în comparație cu cea rusă, armata lui Lukashenka este mai săracă, pur și simplu nu existau resurse pentru a înlocui echipamentele vechi și nici pentru a cumpăra altele noi.

În plus, există o mulțime de recruți în armata belarusă. “Motivația armatei este în legătură cu atacul asupra moralului foarte scăzut. Procentul de vată este o minoritate absolută”, a adăugat Kabanchuk.

“Dacă aceștia (Belarusii – n. Red.) sunt forțați să intre în Ucraina, cred că soarta acestei armate va fi și mai tristă decât acei ruși care au intrat din direcția nordică”, a rezumat voluntarul.

Anterior, sa raportat că exploatarea drumurilor forestiere, a drumurilor ocolitoare și a podurilor a fost efectuată în Belarus în zonele învecinate cu Ucraina.

Astăzi a devenit cunoscut despre rotația forțelor speciale din Belarus la granița cu Ucraina. 

În plus, o coloană de echipament militar a fost observată în Belarus – zeci de tancuri se îndreptau spre Minsk.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.