voluntarilor comunităților teritoriale li se va acorda statutul de combatant/foto UNIAN

Ministrul Afacerilor Veteranilor din Ucraina, Yulia Laputina, a declarat că voluntarii, inclusiv voluntarii comunităților teritoriale, vor putea primi statutul de combatant.

ea a spus acest lucru pe aer de informații all-ucrainean Telethon.

“Pe baza normelor dreptului internațional, am propus și, cu sprijinul deputaților, au fost adoptate modificări adecvate ale legislației, în care voluntarilor, inclusiv voluntarilor comunităților teritoriale, li se poate acorda și statutul de participant la ostilități, dar cu cerința ca aceștia să participe direct la ostilități, deoarece există documente relevante și despre ceea ce este cunoscut forțelor teritoriale de apărare și Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei”, a spus ministrul.

Ea a spus că în acest moment sunt recunoscute aproximativ 770 de mii de persoane care au statutul de veteran și există încă multe persoane care vor primi documente după victorie și în procesul de demobilizare a acestora.

“În conformitate cu unitățile de protecție socială care oferă informații despre participanții la ostilități, acum sunt recunoscute aproximativ 770 de mii de persoane care au statutul de veteran. Acum s-au alăturat mult mai mulți oameni, dar toți ne apără Ucraina cu arme în mâinile lor și, în consecință, toate documentele vor fiei vor fi înregistrați după ce vom câștiga și în acest proces, când vor fi demobilizați”, a spus Laputina.

după cum a raportat UNIAN, voluntarii apărării teritoriale din teritoriile eliberate de ocupanți sunt îndemnați să concentreze armele în zonele lor de depozitare.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.