expulzarea activistului din Ucraina a fost anulată/foto facebook.com/Karyna Patsiomkinaexpulzarea activistului din Ucraina a fost anulată/foto facebook.com/Karyna Patsiomkina

Voluntara belarusă Karina Potemkina, care a ajutat la scoaterea cadavrelor din dărâmăturile din Bucha, rămâne în Ucraina.

Acest lucru a fost raportat astăzi de jurnalist, activist și adjunct al Consiliului Local Irpen Mikhailina Skorik-Shkarovskaya.

“Karina Potemkina, o voluntară din Bucha, rămâne în Ukrian. Am primit un semnal clar de la Serviciul de Stat pentru Migrație al Ucrainei că decizia de a o expulza în ghearele lui Lukashenka a fost anulată. Așteptăm documente oficiale”, se spune în mesaj.potrivit activistului, Karina Potemkina rămâne în Butch, așa cum și-a dorit.

“Acest lucru este cu adevărat valoros, din moment ce ne amintim bine de 2015, Belarusii care au luptat pentru Donbass – ul ucrainean au avut o singură cale de ieșire-să treacă ilegal granița cu Polonia. Au fost legalizați acolo, dar nu au fost susținuți aici. Se pare că acest lucru se schimbă și foarte plăcut”, a spus Skorik-Shkarovskaya.

Amintiți-vă că au vrut să expulzeze o voluntară belarusă Karina Potemkina din Ucraina, care a primit doar un “mulțumesc” pe 30 iunie pentru munca sa voluntară din Bucha, eliberată de ocupanții ruși.

ajutați proiectulSusțineți-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.