Drone kamikaze poloneze Warmate/WB GRUPDrona kamikaze poloneză Warmate/WB GRUP

Este probabil ca în zilele următoare soldații forțelor armate ale Ucrainei și ocupanții să învețe în practică ce sunt dronele kamikaze poloneze Warmate. Primul – ca mijloc eficient de distrugere a Rashiștilor la o distanță de până la 30 km. al doilea – ca o moarte neașteptată din aer.

Warmate barging muniție

De fapt, compania poloneză WB Group a fost una dintre primele care a înțeles tendința de a arunca Muniții. În 2012, polonezii și – au creat propriul drone, distins prin simplitate și conceput pentru utilizare în masă-Warmate.

Dar a fost destul de dificil să treci printr-un anumit zid de scepticism militar cu privire la dronele kamikaze. Însuși conceptul unei drone echipate cu un focos și un operator care ar trebui să se prăbușească în țintă părea extrem de neobișnuit și banal. Mai ales în comparație cu rachetele de înaltă precizie cu capete scumpe.

A durat patru ani întregi până când Polonia a început să caute o soluție simplă și eficientă pentru combaterea tancurilor armatei ruse, care ar putea fi folosite de apărarea teritorială.

 drona kamikaze Poloneză Warmate/WB GRUP drona kamikaze Poloneză Warmate/WB grup

Drept urmare, în 2017, aceste drone au intrat în apărarea poloneză. Și, după cum sa dovedit, este mai ușor să înveți un rezervist să controleze o astfel de dronă kamikaze decât, de exemplu, un sistem de rachete antitanc cu drepturi depline.

Mai mult, gama de luptă de câteva zeci de kilometri nu este doar un avantaj decisiv, ci și siguranța operatorului rezervist, care poate distruge inamicul în timp ce se află în spate, sub protecția luptătorilor profesioniști.

Și după războiul pentru Karabakh în 2020, când muniția de barging și-a dovedit eficacitatea reală de luptă, nu a existat nici o urmă de scepticism. Drept urmare, deja în 2021, WB Group a anunțat fabricarea Warmate de 1000 de ani, iar o serie de țări străine au apărut printre clienți.

caracteristici de încălzire

Încălzirea are dimensiuni destul de mici: o anvergură a aripilor de 1,6 metri. Greutatea sa este de 5,7 kg, iar pentru lansare se folosește o catapultă pneumatică mică. Datorită faptului că zboară la o altitudine de până la 150-300 de metri și are un motor electric, este invizibil pentru inamic.

Când intră în Zona țintă, operatorul, “privind” prin camera dronei, trebuie să găsească vizual inamicul și să se scufunde pe el. În același timp, timpul în aer este mai mult decât semnificativ – până la 40 de minute. Adică, chiar și atunci când zburați la intervalul maxim de control, mai sunt încă 15 minute pentru a efectua recunoașterea suplimentară a țintelor și pentru a determina cel mai bun moment pentru a lovi.

În timpul atacului, drona atinge o viteză de 150 km/h și distruge ținta cu o parte explozivă sau termobarică de 1,4 kg. Primul este necesar pentru distrugerea vehiculelor blindate, puterea sa este suficientă pentru a învinge tancurile de sus. Iar al doilea este pentru distrugerea forței de muncă inamice sau, de exemplu, un depozit de muniție de câmp.

 drona kamikaze Poloneză Warmate/WB GRUP drona kamikaze Poloneză Warmate/WB grup

De asemenea, trebuie remarcat faptul că utilizarea în luptă a unor astfel de drone are loc de obicei împreună cu o dronă de recunoaștere, care vă permite să identificați țintele și să le distribuiți între operatorii dronelor kamikaze.

Mai mult, astfel de drone sunt foarte eficiente pentru vânarea comandanților Rashisti. De exemplu, cel mai probabil, militantul rus Eduard Pelishenko, așa-numitul “comandant interimar al Corpului 1 armată al RPD”, a fost rănit grav zilele trecute cu ajutorul unei drone kamikaze.

 Drone kamikaze poloneze Warmate/WB GRUP

caracteristicile Warmate

Ați putea fi, de asemenea, interesat de:

ajuta proiectulsusține-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.