Zelensky a dat asigurări că Ucraina nu va recunoaște niciodată Crimeea ca rusă/foto UNIANZelensky a dat asigurări că Ucraina nu va recunoaște niciodată Crimeea ca rusă/foto UNIAN

Președintele Vladimir Zelenski a dat asigurări că Ucraina nu va recunoaște niciodată Crimeea ca parte a Federației Ruse.

Șeful Statului a spus că independența Crimeei nu a fost niciodată menționată, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist al postului de televiziune italian Rai 1.

El a menționat că Crimeea este o republică autonomă, cu drepturi proprii, cu propriul parlament. “Acesta este arcul ca parte a Ucrainei”, a subliniat Zelensky. Potrivit lui, a fost vorba despre faptul că Ucraina este gata să vorbească cu Rusia ,dar “nu încă de momentul deciziei privind Crimeea, pentru că există un război, de momentul vieții umane”

“Să lăsăm această problemă deoparte în negocierile noastre dacă este dureroasă, dacă complică procesul de negociere. Dacă problema Crimeei complică procesul întâlnirilor dintre președinții Ucrainei și Rusiei, atunci, deocamdată, să lăsăm această problemă deoparte”, a spus Zelensky.

El a adăugat că s-a propus chiar soluționarea problemei Crimeei timp de 10 ani, iar acest lucru, potrivit președintelui, ar fi frumos din punctul de vedere al diplomației. “Dar nu am auzit un acord cu privire la această problemă, deși la început au spus că este un format bun”, a adăugat șeful statului.

Citește și:  în Crimeea, rudele ocupanților în război au fost avertizate despre consecințe (Foto, video) În Crimeea, rudele ocupanților în război au fost avertizați cu privire la consecințele (fotografii, videoclipuri)  expertul militar sugerează transformarea Crimeei într-o fundătură pentru ocupanți (video) Expert militar sugerează transformarea Crimeea într-o “fundătură” pentru ocupanții(video)  problemă nouă: expertul a spus că va complica eliberarea Crimeei și ORDLO pentru Ucraina nouă problemă: expertul a spus că va complica eliberarea Crimeei și ORDLO pentru Ucraina

Anterior, șeful PO, Andrei Ermak, a subliniat că în timpul lui Zelensky, Ucraina nu va renunța la un singur centimetru din teritoriul său.

În același timp, se vorbește despre distrugerea podului Crimeei, care leagă țara agresoare de peninsula ocupată temporar de aceasta. Potrivit secretarului NSDC Alexey Danilov, acest lucru se poate întâmpla “cât mai curând posibil.”

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *