Zelensky a subliniat că utilizarea armelor nucleare ar fi sinuciderea lui Putin

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a numit amenințarea președintelui rus Vladimir Putin de a folosi arme nucleare o “cacealma”. 

Președintele a spus acest lucru într-un interviu acordat celebrului ziar German Die Zeit, publicat miercuri. 

“cred că amenințarea unui război nuclear este o cacealma. Una e să fii criminal. Un alt lucru este să te sinucizi”, a spus Zelensky.

La 27 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat la o întâlnire televizată cu conducerea de vârf a apărării Ruse că a ordonat forțelor de descurajare ale țării, inclusiv armele nucleare, să le aducă într-o stare de pregătire maximă de luptă. Cu toate acestea, potrivit lui Zelensky, amenințarea nucleară a lui Putin ” demonstrează slăbiciune.”  

“Amenințați că veți folosi arme nucleare numai atunci când nimic altceva nu funcționează”, a spus Zelensky. “Orice utilizare a armelor nucleare înseamnă sfârșitul pentru toate părțile, nu doar pentru cei care le folosesc”, a adăugat președintele ucrainean.

Amintiți-vă că Zelensky este încrezător că numai după negocieri directe cu președintele rus Vladimir Putin va fi posibil să punem capăt războiului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *