Zelensky a subliniat că utilizarea armelor nucleare ar fi sinuciderea lui Putin

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a numit amenințarea președintelui rus Vladimir Putin de a folosi arme nucleare o “cacealma”. 

Președintele a spus acest lucru într-un interviu acordat celebrului ziar German Die Zeit, publicat miercuri. 

“cred că amenințarea unui război nuclear este o cacealma. Una e să fii criminal. Un alt lucru este să te sinucizi”, a spus Zelensky.

La 27 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat la o întâlnire televizată cu conducerea de vârf a apărării Ruse că a ordonat forțelor de descurajare ale țării, inclusiv armele nucleare, să le aducă într-o stare de pregătire maximă de luptă. Cu toate acestea, potrivit lui Zelensky, amenințarea nucleară a lui Putin ” demonstrează slăbiciune.”  

“Amenințați că veți folosi arme nucleare numai atunci când nimic altceva nu funcționează”, a spus Zelensky. “Orice utilizare a armelor nucleare înseamnă sfârșitul pentru toate părțile, nu doar pentru cei care le folosesc”, a adăugat președintele ucrainean.

Amintiți-vă că Zelensky este încrezător că numai după negocieri directe cu președintele rus Vladimir Putin va fi posibil să punem capăt războiului.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.