potrivit lui, toți acești oameni exportați sunt lipsiți de mijloace de comunicare /screenshotpotrivit lui, toți acești oameni exportați lipsiți de mijloace de comunicare/screenshot

2 milioane dintre oamenii noștri au fost duși în Rusia, documentele lor sunt luate de la ei, sunt intimidați.

Acest lucru a fost declarat de Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky, adresându-se participanților la Conferința “conducerea asiatică”, care se desfășoară la Seul (Coreea de Sud).

el a menționat că Federația Rusă a deportat deja un astfel de număr de oameni din Ucraina.

“Câteva sute de mii de copii – nimeni nu va numi cifra exactă acum”, a subliniat președintele.

Potrivit lui, toate aceste persoane exportate sunt lipsite de mijloace de comunicare, documentele lor sunt luate. Ei sunt intimidați și încearcă să-i ducă în zone îndepărtate ale Rusiei, astfel încât să le fie cât mai dificil să se întoarcă acasă, în patria lor, a spus președintele.

“cum ne vom aduna atunci oamenii din toate acele locuri în care oamenii au fost luați cu forța?””, a spus el.

El a subliniat că Rusia a creat cu forța așa-numitele tabere de filtrare, prin care forțează oamenii să treacă în teritoriile ocupate.

“Zeci de mii de oameni rămân acolo. Femeile tinere dispar acolo. Cred că înțelegeți cu toții ce se întâmplă cu ei acolo”, a spus Președintele Ucrainei.

Citește și:  30% dintre persoane nu trec filtrarea în teritoriile ocupate: ce soartă îi așteaptă 30% dintre persoane nu trec filtrarea în teritoriile ocupate: ce soartă îi așteaptă ocupanții au creat cel puțin 18 tabere de filtrare pentru ucraineni-The New York Times Ocupanții au creat cel puțin 18 “tabere de filtrare” pentru ucraineni-The New York Times  rușii au blocat Melitopolul și au crescut filtrarea după operațiunile speciale ale Forțelor Armate din Ucraina Rușii blocat Melitopol și filtrare a crescut după operațiuni speciale ale Forțelor Armate ale Ucrainei

ocupanții scoate cu forța ucraineni și să le forțeze să treacă prin “filtrare”

După cum a raportat UNIAN, pe 23 iunie, Ministerul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar a anunțat că este planificată crearea unui coridor de transport din Letonia și Estonia către Ucraina special pentru ucrainenii deportați care reușesc să iasă din Rusia pe teritoriul acestor țări baltice.

La 10 iunie, vicepremierul-ministru pentru reintegrarea teritoriilor ocupate temporar din Ucraina, Irina Vereshchuk, a raportat că peste 16 mii de persoane care au scăpat din “taberele de filtrare” rusești au fost returnate în Ucraina.

după cum sa raportat în Rețeaua Civilă OPORA, conform datelor aproximative, peste 1 milion de ucraineni au trecut prin taberele de filtrare ale ocupanților.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *