fotografie: president.gov.ua

Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a acordat 124 de eroi care apără țara în timpul agresiunii militare a Federației Ruse.

Președintele a anunțat acest lucru în timpul discursului său video către oameni. În special, Zelensky a semnat un decret care acordă titlul de Erou al Ucrainei treisprezece apărători:

locotenent-colonelul Letun Andrey Nikolaevich. Postum. A murit acoperindu-ne armata și reținând eroic ofensiva inamicului.

căpitanul Korpan Alexander Bogdanovich. Postum. Ne-a salvat luptătorii și clădirile rezidențiale civile când avionul se îndepărta de ei.

locotenent Iuri Igorevici Bloch. Postum. În bătăliile din regiunea Mykolaiv au apărat eroic frații, salvându-și viața.

sergentul principal Andrey Alexandrovich Ivashko. Postum. În timpul atacului cu rachete, cu prețul propriei sale vieți, el a dat personal informații despre acțiunile inamicului.

Sergentul Junior Volkov Evgeny Vladimirovich. Postum. Pentru curaj și eroism în timpul evacuării răniților din regiunea Donetsk, pentru salvarea armatei noastre.

General-maior Viktor Dmitrievich Nikolyuk. A condus cu îndemânare apărarea în direcția nord-estică, datorită căreia a fost posibil să se împiedice capturarea lui Chernigov.

colonelul Leonid Alekseevich Khoda . În timpul războiului, peste 50 de vehicule inamice au fost distruse sub comanda sa.

locotenent-colonelul Vyacheslav Anatolievici Ponomarenko. Datorită acțiunilor sale, o cantitate semnificativă de echipament inamic și militar a fost distrusă în orașul Gostomel.

locotenent-colonelul Yakovenko Alexander Alekseevich. El și-a retras unitățile din focul de artilerie inamic, datorită căruia și-a păstrat personalul și a continuat să apere cu succes regiunea Donetsk.

Maiorul Bova Evgeny Petrovich. Pentru Apărarea eroică a lui Mariupol și menținerea pozițiilor în atacurile constante ale inamicului.

Căpitanul Vasili Vasilievici Boechko. Pentru eliminarea extrem de reușită a echipamentului inamic și a forței de muncă.

sergentul Oleg Romanovich Moroz. Datorită acțiunilor sale eroice, a fost posibilă oprirea ofensivei inamicului în Regiunea Luhansk.

Sailor Valery Mikhailovich Samofalov. Într-o bătălie, pentru prima dată în istoria acestui război, a doborât trei vehicule inamice simultan.

De asemenea, a fost semnat un decret privind acordarea ordinelor “pentru curaj personal” 39 de gardieni naționali, 31 de polițiști (nouă postum), 14 polițiști de frontieră (patru postum), 23 de angajați ai Serviciului de urgență de stat.

tot astăzi, gradul de general de brigadă a fost acordat:

Oleg Alexandrovich Nechaev. Pentru apărarea cu succes a regiunii Kiev.

către Vladislav Vatslavovich Lischinsky. Pentru acțiuni extrem de reușite împotriva inamicului din Regiunea Herson.

pentru Gutsol Vladimir Vladimirovici . Pentru distrugerea cu succes a asaltului aerian al inamicului în Vasilkov.

Demyanchik Grigory Petrovich. Pentru organizarea cu succes a instruirii personalului pentru unitățile noastre militare.

Anterior, președintele a acordat ordine și șefilor Administrației Regionale de stat și primarilor care s-au distins cel mai mult în aceste zile.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.