Zelensky în Congresul SUA chemat să oprească teroarea Federației Ruse/foto REUTERS

Pe 16 martie, Președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a făcut o adresă video Congresului SUA.

În discursul său, el a cerut Americii să continue să impună sancțiuni Rusiei, astfel încât Moscova să nu poată continua războiul. 

“Astăzi nu este suficient să fii liderul țării, este necesar să fii liderul lumii care caută să stabilească pacea. Nu văd sensul vieții dacă este imposibil să oprești moartea”, a spus el.

De asemenea, el a cerut încă o dată stabilirea unei zone de interdicție aeriană peste Ucraina și furnizarea țării cu sisteme de aviație și rachete antiaeriene pentru protecție. El le-a reproșat partenerilor occidentali că Ucraina nu cere prea mult dacă cere ajutor.

“Cerem într-adevăr prea mult: să facem Rusia să înceteze terorizarea orașelor noastre libere. Dacă este prea mult și nu putem cere, atunci iată o alternativă: știți că avem nevoie de sisteme de apărare S-300 și altele.” – a sunat.

Zelensky a subliniat că depinde mult de câmpul de luptă de capacitatea de a folosi aeronave.

“aviația puternică ne va ajuta să ne protejăm oamenii, libertatea și pământul. Avioanele ne vor ajuta să protejăm Ucraina și Europa. Le ai. Dar sunt pe pământ, nu pe cerul ucrainean”, a spus el. 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.