Forțele Armate ale Ucrainei restrâng presiunea ocupanților din regiunea Zaporozhye/facebook.com/MinistryofDefence.UA Forțele Armate ale Ucrainei restrâng presiunea ocupanților din regiunea Zaporozhye/facebook.com/MinistryofDefence.UA

Președintele Ucrainei Vladimir Zelensky a anunțat anumite succese în direcția Herson.

El a spus acest lucru în mesajul său video de seară.

“Avem anumite succese în direcția Herson, precum și progrese în regiunea Harkov. Forțele Armate ale Ucrainei restrâng presiunea ocupanților din regiunea Zaporozhye, direcția cheie este Gulyai-Pole și Orekhovo”, a comentat el.

Citește și:  nu va fi posibilă restabilirea comunicării ucrainene în regiunea Herson în viitorul apropiat - Gosspetssvyaz Nu va fi posibilă restabilirea comunicațiilor ucrainene în regiunea Herson în viitorul apropiat – Gosspetssvyaz  în Donbass, APU a respins 9 atacuri ale rușilor, a distrus 13 dintre sistemele lor de artilerie și alte echipamente În Donbas, APU a respins 9 atacuri ale rușilor, a distrus 13 dintre sistemele lor de artilerie și alte echipamenteambasadorul SUA la ONU: am lămurit imediat că Ucraina va primi doar arme defensive ambasadorul SUA la ONU: am lămurit imediat că Ucraina va primi doar arme defensive

În același timp, el a menționat că situația din direcția Donbass este foarte dificilă.

“Severodonetsk, Lisichansk, Kurakhovo sunt acum la epicentrul confruntării”, a subliniat președintele.

Potrivit acestuia, având în vedere prezența unei mari producții chimice în Severodonetsk, grevele armatei ruse de acolo, în special bombardarea oarbă, sunt pur și simplu nebunie.

“Dar în a 97-a zi a unui astfel de război, nu mai este surprinzător faptul că pentru armata rusă, pentru comandanții ruși, pentru soldații ruși, orice nebunie este absolut acceptabilă”, a spus Zelensky.

El a adăugat că toată lumea din Ucraina dorește ca toate teritoriile noastre, toți oamenii noștri să fie eliberați cât mai curând posibil, dar trebuie să acționăm cu atenție, prețuind viața.

Zelensky a subliniat încă o dată că scopul acestui război este restaurarea completă a integrității teritoriale a statului nostru.

“Toată lumea și toată lumea de la toate nivelurile ar trebui să fie acum lobbyiști pentru furnizarea de arme grele moderne și artilerie modernă statului nostru. Toate acele sisteme care pot accelera cu adevărat Victoria Ucrainei. Vorbește despre asta oriunde este util și unde va fi auzit. Spuneți politicienilor statelor partenere, reprezentanților mass-media străine, chiar și prietenilor dvs. din străinătate. Această narațiune despre necesitatea de a oferi Ucrainei suficiente arme pentru a câștiga trebuie menținută constant”, a subliniat președintele.

APU contraofensivă în direcția Herson: ceea ce este cunoscut

Primele rapoarte despre avansarea forțelor ucrainene către zonele ocupate din Regiunea Herson au început să apară în urmă cu câteva zile. 

Seara, pe 31 mai, ofițerii de informații britanici au declarat “rezultate bune” ale atacurilor APU asupra pozițiilor ocupanților. 

Cu o zi înainte, Ministerul Afacerilor Interne a atras atenția asupra faptului că apărătorii au reușit să împingă invadatorii înapoi 8-10 km în anumite secțiuni ale regiunilor Kherson și Zaporozhye. 

Potrivit autorităților locale din regiunea Kherson, rușii sunt eliminați din a treia linie de apărare, pe care au construit-o mai devreme. 

în prezent, forțele inamice se concentrează pe luptele din Severodonetsk și capturarea întregii regiuni Donetsk și Luhansk. 

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.