Ermak spune belarușii sunt împotriva războiului cu Ucraina/foto ua.depositphotos.com Ermak spune că belarușii sunt împotriva războiului cu Ucraina/foto ua.depositphotos.com

Belarus participă la războiul rus împotriva Ucrainei, deoarece primele rachete au fost lansate de pe teritoriul său și trupele de ocupație s-au mutat.

Acest lucru a fost declarat publicației LB.ua șeful biroului președintelui Ucrainei Andriy Ermak.

Potrivit acestuia, participarea armatei Belaruse la războiul împotriva Ucrainei nu este susținută de poporul Republicii.

“Desigur, ei și-au asigurat teritoriul pentru trupele rusești. Dar probabilitatea participării pe scară largă a armatei bieloruse la război nu este foarte mare tocmai din cauza sentimentelor Poporului din Belarus”, a explicat Yermak.

El a evaluat, de asemenea, perspectivele de a-l aduce pe dictatorul Belarus Alexander Lukashenko în fața justiției pentru complicitate la război.

“Este o situație foarte delicată. Astăzi, în pachetul de sancțiuni, ei merg împreună cu rușii. Desigur, atunci când determinăm pierderile și momentele compensatorii, vom lua în considerare acest lucru și îl vom folosi. Dar este, de asemenea, important din punct de vedere strategic ca Belarusul să nu participe activ la război”, a subliniat el.

amenințarea de invazie din Belarus

la începutul lunii iunie, Belarus echipat activ poziții la granița cu Ucraina și a efectuat recunoaștere.

La 16 iunie, președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky a instruit să verifice disponibilitatea de apărare în patru regiuni în cazul unei invazii de pe teritoriul Belarusului.

la 17 iunie, Lukașenko a amenințat să lovească Kiev.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.