Andrey Ermak a acuzat Rusia că a planificat o grevă pe Yelenovka în avans/foto t.me/ermaka2022 Andrey Ermak a acuzat Rusia că a planificat o grevă pe Yelenovka în avans/foto t.me/ermaka2022

Rușii au planificat în prealabil să comită o crimă de război în Yelenovka, regiunea Donetsk, pentru care ar trebui recunoscuți ca sponsor al terorismului.

Acest lucru a fost anunțat de către șeful biroului președintelui Ucrainei Andriy Ermak în telegramă.

“Elenovka. Un act de terorism pe care rușii l-au planificat în avans. Ei au provocat o grevă țintită asupra coloniei unde soldații ucraineni, luptătorii Azov, au fost ținuți prizonieri de război. Și acum încearcă să mintă, acuzând Ucraina. Informația că niciunul dintre reprezentanții coloniei nu a fost rănit pare deosebit de cinică”, a scris Ermak.

El a reamintit că acest lucru este departe de prima provocare a forțelor de ocupație ruse din 2014, așa că ne putem aminti cel puțin doborârea zborului MH17, de care rușii au acuzat și Ucraina.

Potrivit lui Ermak, scopul “atacului terorist Yelenovsky” al rușilor, care este pe bună dreptate comparat cu Katyn, are mai multe componente.

“Prima este o încercare de a arunca o umbră asupra AFU și utilizarea armelor occidentale de către armata noastră. Nu este un secret faptul că Rusia este cea mai dornică să oprească sprijinul aliaților noștri și comite în mod constant provocări. Pentru că armata ucraineană cu arme occidentale le distruge trupele”, a spus el.

El a subliniat că această tactică a rușilor “este evidențiată și de activitatea operațională a propagandiștilor, precum și de fermele bot din rețelele sociale, pe Twitter, care răspândesc semnificații benefice rușilor. Dar, de asemenea, facem totul pentru a lăsa lumea să cunoască adevărul.” Cu toate acestea, potrivit lui Ermak, lumea va ști că Rusia este o țară teroristă.

“Al doilea este că Rusia încearcă să ascundă dovezi ale amplorii crimelor de război”, crede șeful PO.

el a adăugat că teroarea rusă este o încercare de a sparge și intimida ucrainenii.

“Dar ucrainenii au demonstrat de mult că răspunsul la teroarea rusă va fi cât mai dur posibil. Rușii sunt cei care ne ucid poporul”, a subliniat Ermak.

“Crima din Yelenovka este o altă dovadă că Rusia ar trebui recunoscută ca sponsor al terorismului. Minciunile lor vor fi dezvăluite și înțelese rapid de toată lumea. Răspundem la câmpul de luptă și, de asemenea, colectăm dovezi ale crimelor de război pentru a pedepsi criminalii ruși. Fiecare dintre ei va fi în “Cartea călăilor”. Și toată lumea va fi responsabilă pentru tot ce este în DOC, și nu numai. Lumea se ocupă de criminali. Singura decizie corectă este de a da o respingere dură”, a rezumat Ermak.

Reamintim, pe 29 iulie, militanții pro-ruși au raportat moartea a 40 de luptători ucraineni ca urmare a bombardării coloniei Yelenovskaya din regiunea Donetsk. Ulterior s-a raportat că numărul morților a crescut. Mass-media rusă a scris că instalația corecțională ar fi fost bombardată de trupele ucrainene.

Statul Major General a declarat că unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei nu au lansat lovituri de rachete și artilerie pe Yelenovka, armata rusă a tras la instituția corecțională din acest sat pentru a ascunde tortura prizonierilor și execuțiile.

Elenovka este situat în apropiere de Mariupol, în sat există două închisori de filtrare ale ocupanților ruși.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.