principala sarcină operațională a APU în războiul cu Federația Rusă este de a epuiza inamicul, partajat Alexey Arestovich/photo UNIANPrincipala sarcină operațională a Forțelor Armate ale Ucrainei în războiul cu Federația Rusă este de a epuiza inamicul, a împărtășit Alexey Arestovich/foto UNIAN

Principala sarcină operațională a Forțelor Armate ale Ucrainei în războiul cu Federația Rusă este de a epuiza inamicul.

Este foarte important ca partea ucraineană să epuizeze inamicul și să-și păstreze forța de muncă, a declarat Alexey Arestovich, consilier al șefului biroului președintelui Vladimir Zelensky, într-un interviu cu fondatorul publicației “Gordon”, jurnalistul Dmitry Gordon.

Interlocutorul a adăugat că sarcina inamicului este să profite de noi teritorii, dar până acum nu o poate rezolva.

“Trebuie înțeles foarte clar că sarcina nu este de a păstra zona raională. Dilema simplă a lui Kutuzov( comandantul rus Mihail Kutuzov-Ed.): dacă păstrăm armata, vom păstra țara, dacă pierdem armata, vom pierde atât armata, cât și țara. Este important pentru noi să ne păstrăm forța de muncă și să epuizăm inamicul…”, – a spus Arestovici.

Consilierul a subliniat că în timpul ofensivei rusești din estul Ucrainei, care a fost anunțată pe 4 aprilie și se desfășoară de peste două luni, avansul maxim al inamicului a fost de 25 km și “nu este deloc”, dar mii de soldați ruși au fost uciși.

“…Nu vorbesc despre cei mobilizați în așa-numitele “LNR” și “DNR” – există o catastrofă acolo în general…”, – a spus Arestovici.potrivit lui, apărătorii ucraineni epuizează inamicul.

“…sarcina noastră este să le epuizăm. Aceasta este sarcina noastră operațională principală și rezolvăm această sarcină. Și sarcina lor este de a captura, nu o pot rezolva încă”, a spus consilierul șefului PO.

Amintiți-vă că trupele rusești au invadat Ucraina dimineața devreme pe 24 februarie și au început un război pe scară largă. Inamicul a aruncat mai întâi bombe asupra instalațiilor militare, apoi a început să bombardeze civili, au fost victime și răniți.

invadatorii au reușit să preia controlul asupra mai multor așezări din sudul și estul statului nostru.

Mai târziu, adversarii au intrat în ofensivă în estul Ucrainei.

la începutul lunii iunie, șeful administrației militare regionale Mykolaiv, Vitaly Kim, a avertizat că Mykolaiv și Zaporizhia au fost amenințate de ofensiva rusă.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.