începând de astăzi, 1 mie 15 așezări au fost deja de-achiziționate în Ucraina/foto facebook.com/MinistryofDefence.UAÎncepând de astăzi, 1 mie 15 așezări au fost deja dez-achiziționate în Ucraina/foto facebook.com/MinistryofDefence.UA

Începând de astăzi, 1 mie 15 așezări au fost deja ocupate în Ucraina.

Acest lucru a fost anunțat de președintele Vladimir Zelensky în mesajul său video.

“Continuăm să restaurăm teritoriile de-ocupate ale Ucrainei. Începând de astăzi, 1015 așezări au fost deja ocupate–aceasta este plus șase în ultima zi. Returnăm electricitate, alimentare cu apă, comunicații, transport și servicii sociale acolo”, a spus șeful statului.

El a menționat că autoritățile își amintesc fiecare oraș și fiecare comunitate care este încă sub ocupație.

“Herson și Melitopol, Berdyansk și Energodar, Mariupol și toate orașele și orașele Donbass. Eliberarea treptată a regiunii Harkov dovedește că nu vom lăsa pe nimeni inamicului”, a spus Zelensky.

De asemenea, potrivit președintelui, astăzi este deja posibil să se raporteze la cea de-a 200-a aeronavă rusă doborâtă.

“Rusia nu a pierdut atât de multă aviație în niciun război de zeci de ani… Rusia a pierdut peste 3 mii de tancuri, vehicule blindate, un număr mare de vehicule convenționale, elicoptere, drone și toate perspectivele sale ca stat”, a spus Zelensky.

reamintim că APU își continuă ofensiva în regiunea Harkov. Potrivit experților, ofensiva forțelor armate ucrainene în regiunea Harkov complică situația din Donbas pentru forțele de ocupație ale Federației Ruse.

ajută proiectul sprijină-ne

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *